ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

ΤΑ ΨΗΛΑ ΚΤΗΡΙΑ

Συζήτηση με τον George Efstathiou

17 Απρίλιος, 2010

Συζήτηση με τον George Efstathiou

Αυτό το μήνα στην μόνιμη στήλη "Ψηλά ΄Κτίρια" φιλοξενείται ο George Efstathiou, αρχιτέκτονας του γραφείου SOM (video) camera.jpg

Του Αλέξιου Βανδώρου

English version

Στο πλαίσιο της μόνιμης στήλης με θέμα τα ψηλά κτίρια κρίθηκε σκόπιμο να πραγματοποιηθούν ορισμένες συζητήσεις με επιφανείς Αρχιτέκτονες, οι οποίοι θα καταθέσουν τις προσωπικές τους απόψεις και θέσεις πάνω στην κατασκευή των ψηλών κτιρίων γενικότερα και της Ελληνικής πραγματικότητας στον τομέα αυτό.

Η δωδέκατη συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τον George Efstathiou.

Ο George Efstathiou είναι Managing Partner στο γραφείο Skidmore, Owings & Merrill LLP (SOM) στο Σικάγο. Ως αρχιτέκτονας, έχει αφιερώσει την καριέρα του σε μεγάλης κλίμακας αστικά έργα που συντελούν στην ανάπτυξη και αναδεικνύονται σε σύμβολα της πόλης τους. Τα τελευταία έξι χρόνια, έχει στρέψει τη δουλειά του SOM στο Burj Khalifa, τον ψηλότερο πύργο του κόσμου. Ως βασικός αρχιτέκτονας, ο George ανέπτυξε το project από την αρχική σχεδιαστική ιδέα του διαγωνισμού σε μια κατασκευή από σκυρόδεμα που έχει πλέον ταυτιστεί με την πόλη του Ντουμπάι ως επίκεντρο καινοτομίας και ευρηματικότητας.

Σε κάθε μελέτη που αναλαμβάνει, ο George συντονίζει και διευθύνει όλες τις επαγγελματικές αρχές, πειθαρχώντας πάντα την ομάδα στον προγραμματισμό και στον προϋπολογισμό εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι στόχοι του πελάτη εκφράζονται καθ' όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού. Εργάζεται στενά με αρχιτέκτονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, συμβούλους, πελάτες και κατασκευαστικές ομάδες ανά τον κόσμο.

Το έργο του George περιλαμβάνει το σχεδιασμό και την οργάνωση ψηλών και μεγάλης κλίμακας κτιρίων σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Μαλαισία, Κορέα, Ρωσία, Κίνα, Βραζιλία και στη Μέση Ανατολή. Το 1989, ο George μεταφέρθηκε στο γραφείο SOM στο Λονδίνο για δύο χρόνια ώστε να οργανώσει τις μελέτες για τα Broadgate και Ludgate, τα οποία έκτοτε αποτελούν δύο από τις πιο επιτυχημένες υποδομές της πόλης. Ακόμη πιο πρόσφατα, διεύθυνε την ανάπτυξη πολυάριθμων ψηλών κτιρίων στα Εμιράτα, συμπεριλαμβανομένων των Burj Dubai, Infinity Tower και Rolex Tower.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital