ΕΡΓΟ

ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ

18 Οκτώβριος, 2013

The Boathouse in Haddal

Μια μικρή κατοικία στα χνάρια των Boathouse της Νορβηγίας.

English version


 

Το καλοκαίρι του 2012 ήταν διαφορετικό για τους είκοσι ένα φοιτητές αρχιτεκτονικής από το NTNU. Πέρασαν τις διακοπές τους σχεδιάζοντας το πρώτο τους έργο, ένα μικρό boathouse ανάμεσα στο βουνό και τη θάλασσα σε ένα μικρό χωριό στην περιοχή Summere της Νορβηγίας. Η εμπειρία αυτή ήταν πρωτόγνωρη για τους νέους αρχιτέκτονες, έπρεπε να μπουν στη πράξη από τη θεωρία. Έπρεπε να συνδυάσουν πολλούς παράγοντες και συνιστώσες για την πραγματοποίηση αυτού του έργου, όπως τις τοπικές οικοδομικές παραδόσεις, το βαρύ κλίμα, τους γείτονες, τις λεπτομέρειες κατασκευής καθώς και τους γείτονες.

Ομορφιά στην ακτογραμμή
Κατά τη διαδικασία υλοποίησης της μελέτης, σημαντικό για τους αρχιτέκτονες ήταν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα boathouse που να εναρμονίζεται με το φυσικό του περιβάλλον και με τις παραδόσεις που ακολουθούν αυτού του είδους τα κτίσματα. Για να γίνει αυτό έπρεπε να μην έχει τρεχούμενο νερό ή τα πρότυπα μιας σύγχρονης κατοικίας ώστε να εκπληρώνει τα καθήκοντά του, δηλαδή να προστατεύει τα σκάφη και τον εξοπλισμό τους τον χειμώνα και το καλοκαίρι να μπορεί να λειτουργήσει ως μια απλή κατοικία.

Αυτό το boathouse όμως έχει κάτι διαφορετικό όταν το παρατηρεί κάποιος από τη μεριά της θάλασσα, ηδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο μπροστινός τοίχος είναι κατασκευασμένος από ξύλο και γυαλί δημιουργώντας έναν ενδιαφέρον συνδυασμό δίνοντας τη μέρα φυσικό φώς στο εσωτερικό και το βράδυ ένα παιχνίδισμα με τα εσωτερικά φώτα.

 














 

Αρχιτεκτονική μελέτη : Rallar Arkitekter
Αρχιτέκτονες : Silje Ruud, Kristine Ovstebo, Steinar Hillersoy Dyvik, John Haddal Mork, Anders Gunlleiksrud, Eiliv Andreas, Myren Ribe
Αρχιτεκτονικός σύμβουλος : Steffen Wellinger, Forsteamanuensis Sivilarkitekt MNAL
Πολιτικός μηχανικός : Jan Siem, Professor, fakullet for arkitektur og billedkinst, NTNU
Συνολική επιφάνεια : 60μ²
Φωτογραφίες : Rallar Arckitekter, Maya Laitinen

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital