ΕΡΓΟ

ΚΤΗΡΙΑ Δ. ΧΡΗΣΗΣ

ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΟΜΟY ΤΡΙΚΑΛΩΝ (β’ βραβείο)

20 Οκτώβριος, 2009

ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΝΟΜΟY ΤΡΙΚΑΛΩΝ (β’ βραβείο)

Το νέο κτίριο συγκροτείται από τρεις βασικούς όγκους:

Δ. Ησαΐας - Τ. Παπαϊωάννου

English version

<< Αφιέρωμα Δ. Ησαΐας - Τ. Παπαϊωάννου (κεντρική σελίδα)

Τον όγκο της κατακόρυφης κίνησης και τους δύο παράλληλους γραμμικούς όγκους που ορίζουν ένα ιδεατό κύβο και δημιουργούν έναν ενδιάμεσο χώρο - δομικό κενό – μεγάλου ύψους που επιτρέπει στο φως να διεισδύσει στην καρδιά του κτιρίου φωτίζοντας και από τον εσωτερικό χώρο τους γραφειακούς χώρους.
Στον ενδιάμεσο αυτό χώρο, αιθριακής λογικής που ανοίγεται προς το νότο δεσπόζει η Αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου. Η καμπυλόμορφη Αίθουσα διαφοροποιείται ως προς την μορφή και τα υλικά κατασκευής της και προβάλλεται σαν το κυρίαρχο, αλλά συγχρόνως και ενοποιητικό στοιχείο του κτιρίου.

 

 

 

Η δεσπόζουσα θέση της Αίθουσας και το κυκλοτερές της σχήμα σηματοδοτούν τον ιδιαίτερο συνεταιριστικό χαρακτήρα της Τράπεζας. Το συλλογικό –η συνέλευση των φυσικών προσώπων- κυριαρχεί διαφοροποιούμενο από το ατομικό.

 

 

Οι εξωτερικές πλευρές προστατεύονται από το φώς του ήλιου με περσίδες που δημιουργούν ένα πρώτο επίπεδο στην όψη που ενοποιεί τους γραφειακούς χώρους ενώ το «κενό» και η αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου καλύπτεται από ελαφριά περσιδωτή κατασκευή που εκτός της προφανούς ενεργειακής της λειτουργίας (ηλιοπροστασία), αποτελεί ενοποιητικό στοιχείο, στην απόληξη του κτιρίου.

 

 

 

Σε συνεργασία με τους αρχιτέκτονες Σταύρο Γυφτόπουλο, Χαρά Σιγάλα και τους φοιτητές αρχιτεκτονικής Πλάτωνα Ησαΐα, Θεοδόση Ησαΐα, Χρυσούλα Κοροβέση, Ελένη Μελαδάκη

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital