ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

14 Μάιος, 2011

The wrong house: a twisted guide to home

Σε αυτή την εργασία η έννοια του σπιτιού και ότι αυτό περικλείει εξετάζεται, όχι μέσα από τη νοσταλγική οπτική του Bachelard, αλλά μέσω ‘ανοίκειων'(uncanny) αφηγήσεων.(ερευνητική εργασία)

English version

Κείμενο


Σπουδάστρια: Ευαγγελία Αθανασιάδου
Επιβλέπων καθηγητής: Adam Cowley -Evans
School of Architecture and Design, University of Plymouth, UK
Ημερομηνία παράδοσης: Μάρτιος 2010

 

Περιγραφή

Σε αυτή την εργασία η έννοια του σπιτιού και ότι αυτό περικλείει εξετάζεται, όχι μέσα από τη νοσταλγική οπτική του Bachelard, αλλά μέσω 'ανοίκειων'(uncanny) αφηγήσεων. Το σπίτι προσεγγίζεται σε σχέση με έννοιες όπως η οικογένεια, το ανθρώπινο σώμα, η μυθοπλασία, η νοσταλγία και η έλλειψη στέγης. Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα είναι αποξενωμένος από το 'σπίτι' και κατοικεί σε ένα άγνωστο, απειλητικό περιβάλλον. Η εργασία ερευνά την έννοια του 'σπιτιού' στη σύγχρονη, μη-οικεία κοινωνία. Καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το 'ανοίκειο' περιβάλλον και εμπειρίες μέσα σε αυτό είναι εκείνες που ενισχύουν το δεσμό μεταξύ ενός ατόμου με την 'οικεία' του.

Δείτε όλο το κείμενο εδώ (pdf, 102 σελίδες)

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία. 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital