ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

AA Athens Visiting School 2016

23 Μάρτιος, 2016

AA Athens Visiting School 2016

Symmetry sentience. (01 - 10 Ιουνίου 2016)

English version

Το 2016, το AA Athens Visiting School συνεχίζει να εξετάζει την φιλοσοφία της φαινομενολογίας ως σημείο εκκίνησης στο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό. Δομές αντίληψης από την ατομική οπτική γωνία θα συνδυαστούν με την μελέτη σχημάτων εν κινήσει. Η εμπειρία γύρω από ένα αρχιτεκτονικό αντικείμενο θα λειτουργήσει ως η κεντρική ιδέα ποιότητας για τον χώρο του χρήστη. Η αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο φυσικές μορφές δημιουργούνται και υπάρχουν ως ενεργά μέλη  που διαμορφώνουν το περιβάλλον τους θα επιτευχθεί μέσω ψηφιακής προσομοίωσης. Μορφές και δομές θα δημιουργηθούν με στόχο την διαισθητική μετατροπή του περιβάλλοντος χώρου τους όταν τίθενται εν δράση. Μία σειρά από μορφολογίες θα σχεδιαστούν με βάση βιομιμητικών τρόπων μορφοποίησης και μέσω μίας bottom-up προσέγγισησης χρησιμοποιώντας διάφορες αλγοριθμικές τεχνικές. Ένα αρχιτεκτονικό πρωτότυπο κλίμακας 1:1 θα συναρμολογηθεί, επιτρέποντας την εμπειρική γνώση του χτιστού χώρου και των υλικών κατασκευής ως αποτέλεσμα μίας σειράς αρχικών πειραματικών μοντέλων. Αυτές οι προτάσεις θα εφαρμοστούν μέσω του συνδυασμού διαφορετικών ψηφιακών προγραμμάτων συμπεριλαμβανομένου μεταξύ άλλων του Proxessing, Arduino και του Rhino Grasshopper.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον ιστότοπο του ακαδημαϊκού προγράμματος ΕΔΩ

Το πρόγραμμα οργανώνεται σε δύο στάδια:

Στάδιο 1: Οι συμμετέχοντες αποκτούν κατανόηση της διαδικασίας σχηματισμού μορφών στη φύση, σε συνδυασμό με τις βασικές έννοιες που σχετίζονται με τον σχεδιασμό της πολυπλοκότητας. Κατά το στάδιο αυτό, παρέχονται βασικά και προηγμένα μαθήματα παραγωγικών αλγορίθμων σχεδιασμού και για εργαλεία ανάλυσης. Με βάση την μεθοδολογία από προηγούμενες εκδόσεις του, το AA Athens VS λειτουργεί ως μια ομάδα προωθώντας την συνεργασία και την έρευνα. Οι συμμετέχοντες εισάγονται σε προηγμένες τεχνικές κατασκευής.

Στάδιο 2: Οι συμμετέχοντες προτείνουν σχεδιαστικές παρεμβάσεις με βάση τις δεξιότητες και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου σταδίου. Στο δευτερο στάδιο, παράγονται μοντέλα μελέτης διαφόρων μεγεθών, με στοχο την κατασκευή και συναρμολόγηση ενός πλήρους κλίμακας πρωτότυπο που ενοποιεί τους σχεδιαστικούς στόχους του προγράμματος.

Το AA Athens συνδεεται με το AA Istanbul Visiting School, δημιουργώντας άμεσα ανατροφοδότηση το ένα στο άλλο και επιτρέποντας τη συμμετοχή σε ένα ή και στα δύο προγράμματα.

Το πρόγραμμα είναι ανοικτό σε φοιτητές και επαγγελματίες αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού παγκοσμίως.

Με την ολοκλήρωση του Προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν επίσημη βεβαίωση  παρακολούθησης του Architectural Association Visiting School.

 


Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 15 Μαϊου 2016. Δεν χρειάζεται portfolio ή βιογραφικό σημείωμα, παρά μόνο το έντυπο της αίτησης συμμετοχής με τα δίδακτρα.
Για την ηλεκτρονική αίτηση: ΕΔΩ

Για περισσότερες πληροφορίες:ΕΔΩ
Στοιχεία επικοινωνίας: Αλέξανδρος Καλλέγιας (Διευθυντής του AA Athens Visiting School) mail ΕΔΩ

Τόπος : AKTO
Διάρκειας : 01 - 10 Ιουνίου 2016

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital