About us

Συντελεστές

Π. MAKPIΔHΣ ΣYNEPΓATEΣ Α.Ε.

Π. MAKPIΔHΣ ΣYNEPΓATEΣ Α.Ε. (Βιογραφικό)

Tο αρχιτεκτονικό γραφείο Π. MAKPIΔHΣ + ΣYNEPΓATEΣ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ, με το διακριτικό τίτλο ΡΜ+Α, έχει ως κύριο έργο τη σύνταξη μελετών, την επίβλεψη, τη διοίκηση και την κατασκευή κτιριακών έργων. 

Iδρύθηκε από τον αρχιτέκτονα Πέτρο Mακρίδη το 1978 και εδρεύει στην οδό Aνθέων 49, στη Θεσσαλονίκη. Το 2007 ιδρύθηκε η Π. Mακρίδης + Συνεργάτες Α.Ε. Τεχνικών Μελετών, με διακριτικό τίτλο PM+A, στην οποία συμμετέχουν ο Πέτρος, Αρχιτέκτων MArch και τα δυό του παιδιά η Ελεάννα, Αρχιτέκτων, M.Sc., M.A. και ο Θόδωρος, Αρχιτέκτων, B.Sc. Engineering, M.S.A. Urban Design.

Στελεχώνεται από αρχιτέκτονες, πολεοδόμους, αρχιτέκτονες εσωτερικού χώρου και έχει σταθερή συνεργασία με μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων, έχοντας τη δυνατότητα να καλύψει ένα ευρύ φάσμα έργων. 

H δομή του γραφείου έχει αναπτυχθεί με τρόπο που να επιτρέπει στον επικεφαλής και στους συνεργάτες του την επίτευξη άριστου σχεδιαστικού αποτελέσματος και την υλοποίηση έργων με υψηλές τεχνικές και αισθητικές προδιαγραφές.

Στόχος κάθε μελέτης είναι να ενσωματώσει δημιουργικά στις λειτουργικές απαιτήσεις του κάθε έργου, την περιβαλλοντική ευαισθησία, την αισθητική ποιότητα, τα σύγχρονα υλικά και την τεχνολογία αιχμής.

Μεταξύ των κυριότερων έργων της τελευταίας δεκαετίας περιλαμβάνονται η Σπουδαστική Εστία στο «Κολλέγιο Δ. Περρωτής» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οικολογικό Ξενοδοχειακό Συγκρότημα/Resort στη Σαμοθράκη, το Οκταώροφο Δίδυμο Βιοκλιματικό Κτίριο Καταστημάτων, Γραφείων & Κατοικιών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, η Αποκατάσταση και Επανάχρηση του Συγκροτήματος των Μύλων Αλλατίνη σε Κτίρια Κατοικιών (Πολιτεία Αλλατίνη), η Ανακαίνιση του Ξενοδοχείου Alexander Beach & Convention Center, η Επέκταση και ο Ανασχεδιασμός του Κτιρίου Μουσικής και Παραστάσεων στο Κολλέγιο Αnatolia, η Επανάχρηση Καπναποθήκης σε Ξενοδοχειακή Μονάδα Πολυτελείας "Les Lazaristes" στη Σταυρούπολη, η Κατασκευαστική, Λειτουργική και Αισθητική Αναβάθμιση του Περιπτέρου 6, η Διαμόρφωση Νέας Πρόσβασης στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης και η Σύνδεσή με το Περίπτερο 6 στη ΔΕΘ, η Βιβλιοθήκη Bissell του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, κλπ.

Tο γραφείο έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις:

  • Tο κτίριο "Aναβάθμιση Περιπτέρου 6 - Σύνδεση με Συνεδριακό Kέντρο I. Bελλίδης" επιλέχθηκε το 2005 από το Eλληνικό Iνστιτούτο Aρχιτεκτονικής ως ένα από τα δεκαπέντε κορυφαία έργα αρχιτεκτονικής για την πενταετία 2000-2004.
  • Το γραφείο και η κατασκευαστική εταιρεία ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. βραβεύτηκαν το 2005 με το βραβείο "ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ" από την Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ για τη βέλτιστη συνεργασία αρχιτέκτονα - κατασκευαστή για τα έργα: "Aναβάθμιση Περιπτέρου 6 - Σύνδεση με Συνεδριακό Kέντρο I. Bελλίδης", "Βιβλιοθήκη Bissell" και "Επανάχρηση Καπναποθήκης σε Ξενοδοχείο Πολυτελείας Les Lazaristes".
  • Το έργο "Επανάχρηση Καπναποθήκης σε Ξενοδοχείο Πολυτελείας Les Lazaristes" εκπροσώπησε την Ελληνική αρχιτεκτονική στον τομέα του τουρισμού με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής στην Κωνσταντινούπολη, το 2005.
  • Το "Κτίριο Εκπαίδευσης" του Αμερικανικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε την Ελληνική αρχιτεκτονική στην έκθεση αρχιτεκτονικής στο Montpellier της Γαλλίας το 2000.

Πολλά έργα του γραφείου έχουν δημοσιευθεί σε Ελληνικά και ξένα αρχιτεκτονικά βιβλία και περιοδικά. 

E-mail: info@pmakridis.com
Url: http://www.pmakridis.com/

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital