ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

ALPHA DESIGN

member picture
member picture member picture member picture member picture member picture

Προφίλ

Ο Κωστής Λάμπρου και Ρέα Παπαδοπούλου ,δύο ταλαντούχοι αρχιτέκτονες με καθημερινή ενεργή δυναμική απέναντι στο σκίτσο και την επίβλεψή του, είναι οι πρωτεργάτες της αρχιτεκτονικής ομάδας Alpha Design.

Ο Κωστής Λάμπρου , με αρκετά
βραβεία στο ενεργητικό του και έχοντας ζωντανές τις εικόνες από την «παλιά σχολή» των Ελλήνων αρχιτεκτόνων συνεχίζει εδώ και πολλά χρόνια την πορεία του με έντονα στοιχεία εξέλιξης και συνεχούς έρευνας.
Ένας άνθρωπος βαθύτατα συνειδητοποιημένος με απόψεις βασισμένες στην γνώση και στις προσωπικές του αναζητήσεις. Μια ιδιαίτερη και περήφανη μορφή με στοιχεία παλιάς κοπής (…και εννοώ την τίμια στάση του) ,χωρίς ουρλιαχτά και σημαίες μας δίνει δείγματα καλής αρχιτεκτονικής.
Η Ρέα Παπαδοπούλου , το άλλο μισό της καρδιάς της ομάδας , νεότερη στις επάλξεις ακολουθεί παράλληλα με σεβασμό και εμφανή σημάδια συνθετικής ικανότητας.
Γενναιόδωρα και έντιμα μοιράζονται τις απόψεις τους με όλα τα μέλη της ομάδας με στόχο το αποτέλεσμα αλλά και την χαρά της ενδιάμεσης δημιουργίας.
Η αφορμή για το αφιέρωμα στην αρχιτεκτονική ομάδα Alpha Design είναι η ολοκλήρωση της μελέτης-εφαρμογής του σταθμού Χαλανδρίου, ενός πραγματικά πολύ δύσκολου έργου (για τα Ελληνικά δεδομένα), μιας κρεμαστής ουσιαστικά κατασκευής με ξεχωριστή φιλοσοφία από τους άλλους σταθμούς του μετρό.

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital