ΕΡΓΟ

Δ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Πράσινο Χαλί

24 Μάιος, 2008

Πράσινο Χαλί

Το παρόν έργο αποτελεί μινιμαλιστική προσέγγιση για την ανακαίνιση επαγγελματικού χώρου 90τμ. στη Θεσσαλονίκη, συνεισφέροντας παράλληλα στην ολοκληρωτική αναμόρφωση της ταυτότητας της μικρομεσαίας επιχείρησης την οποία και φιλοξενεί.

Του Αστέριου Αγκαθίδη

English version

Η υπάρχουσα διαμόρφωση, παρουσίαζε υπερβολική πολυπλοκότητα και κατακερματισμό, ενώ ούτος ή άλλος οι μικροί χώροι δεν χρησιμοποιούνταν αποτελεσματικά. Ιδιαίτερο μειονέκτημα αποτελούσε η έλλειψη χώρου συνεδριάσεων και συνομιλιών.

Ο διαθέσιμος προϋπολογισμός , συνετέλεσε στην αναζήτηση οικονομικών λύσεων και συνδυασμό τυποποιημένων επίπλων γνωστής αλυσίδας, με έπιπλα ειδικά σχεδιασμένα για το εν λόγο γραφείο. 


Το πράσινο χρώμα, με τις ιδιαίτερες ιδιότητες που αυτό διαθέτει (ξεκουράζει και ηρεμεί) αλλά και το συμβολισμό του (ανάπτυξη, φρεσκάδα, δυναμισμός), αποτελεί το βασικό συνθετικό στοιχείο. Το λευκό, επιλέγεται ως δεύτερο, για να ενσωματώσει τα ήδη υπάρχοντα λευκά πλαστικά κουφώματα.
Οι πολυπλοκότητα των τοίχων επικαλύπτεται με γυψοσανίδες, εντοιχίζοντας παράλληλα, ράφια και κλιματιστικά. Το πράσινο χυτό εποξυτικό δάπεδο, που τοποθετείτε πάνω στο προϋπάρχον, ενοποιεί τους κατακερματισμένους χώρους ενώ ως χρωματική επιφάνεια, επεκτείνεται και στον μοναδικό μεγάλο τοίχο του γραφείου.
Οι χαρακτηριστικοί αντικατοπτρισμοί που το υλικό αυτό επιτρέπει, ενισχύουν την αίσθηση του βάθους, κανώντας το γραφείο να μίαζει μεγαλύτερο. Ο προτεινόμενος ευρύχωρος και ευήλιος χώρος συνομιλιών, αποτελεί πλέον καρδία της επιχείρησης.
Σημειώνεται ότι το κόστος της επέμβασης δεν ξεπέρασε τις 10.000 ευρώ.

Μελετητές: a3lab, Αστέριος Αγκαθίδης, Δήμητρα Αγκαθίδου, Μιχάλης Βουτσάς
κατασκευή: ΟΙΚΟ-ΔΟΜΗ οε


*Η συγκεκριμένη παρουσίαση ,εντάσσεται στην πρόταση – πρόσκληση του greekarchitects.gr , για την ανάδειξη σύγχρονου αρχιτεκτονικού έργου.
Λεπτομέρειες για την αποστολή προτάσεων δείτε ΕΔΩ.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital