Προς το Α

ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Προς το Α

Προς το Α της αρχιτεκτονικής (Γ. Αγγελής)

07 Νοέμβριος, 2016

Προς το Α της αρχιτεκτονικής (Γ. Αγγελής)

Ανταποκρινόμενος στο συλλογικό άρθρο των Τ. Μπίρη, Μ.Αδάμη, Μ. Οικονόμου θα ήθελα να διατυπώσω τα εξής: (κείμενο του Γιώργου Αγγελή)

 

Πρόσφατα πληροφορήθηκα από το περιοδικό σας για την πρωτοβουλία-παρέμβαση σας σχετικά με τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της «έντεχνης», αναγνωρισμένης αρχιτεκτονικής και αυτή της τρέχουσας, καθημερινής ζωής, έτσι όπως αυτή η παρέμβαση εκφράζεται στη δημοσίευση «Τρία συν ένα κείμενα-παρεμβάσεις για την αρχιτεκτονική. Η εισαγωγική παρουσίαση μιας ιδέας και ενός πλαισίου δράσης» των Τ. Μπίρη, Μ. Αδάμη και Μ. Οικονόμου.

Μέσα από τη διδασκαλία του μαθήματος της αρχιτεκτονικής σύνθεσης (και ιδιαίτερα σε σπουδαστές μικρότερων εξαμήνων) καταλαβαίνω τη σπουδαιότητα και την ανάγκη τέτοιων παρεμβάσεων, που αναφέρονται στη σχολική εκπαίδευση αλλά και στη γενικότερη καλλιέργεια των συμπολιτών μας, που δεν έχουν κάποια άμεση ή έμμεση σχέση με την αρχιτεκτονική.

Επιπλέον, γνωρίζοντας άλλες, παράλληλες σχετικές πρωτοβουλίες με συναφείς στόχους, κι έχοντας συμμετάσχει σε κάποιες από αυτές (http://www.greekarchitects.gr/gr/περιβαλλων-χωρος/διαμόρφωση-πάρκου-στο-κτήμα-δρακόπουλου-ελεύθερος-κοινωνικός-χώρος-id9844), αντιλαμβάνομαι την ανάγκη συντονισμένης δράσης και τα οφέλη που θα προκαλούσε κάτι τέτοιο, για την καθημερινή ζωή στην πόλη αλλά και γενικότερα.

Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν, σας εκφράζω την πρόθεσή μου να συμμετέχω ενεργά στην «ανοιχτή πλατφόρμα» που διαμορφώνει το κάλεσμά σας και στις εργασίες της.

Γιώργος Αγγελής
Επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ

Αθήνα, 30/10/2016

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital