ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

 

Ευθύμιος Βαρλάμης

07 Ιανουάριος, 2006

Ευθύμιος Βαρλάμης

Ο Ευθύμιος Βαρλάμης γεννήθηκε το 1942. Σπούδασε στην Ακαδημία Εφαρμοσμένων Τεχνών, στην Βιέννη, όπου και δίδαξε στο τμήμα Αρχιτεκτονικής από το 1974 έως το 1981. Σήμερα διευθύνει το Κέντρο Design Ι.DE.A

Official site : www.warlamis.gr

Ο Βαρλάμης είναι πολυσύνθετος και σφαιρικός καλλιτέχνης. Στις δημιουργίες του επιδιώκει την ενορχήστρωση και την μεταφορά των θετικών δυνάμεων της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, των αξιών του πολιτισμού και της ιστορίας, στην ζωή, την εκπαίδευση, στην οικονομία, στην αγορά, στην ροή των καθημερινών σχέσεων, προκαλώντας ενεργοποίηση και κατορθώνοντας μία νέα ποιητική ατμόσφαιρα στο σκηνικό της πόλης. Ο Βαρλάμης αποκαλύπτει πως τα όνειρα και οι πόθοι των ανθρώπων είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιο μίας πόλης και πως η επιστροφή της Τέχνης στην κοινωνία, είναι μία άμεση αναγκαιότητα. Μάλιστα με τέτοιο τρόπο, ώστε ο χώρος της Τέχνης να φιλοξενεί όλους τους ανθρώπους, χωρίς να αποκλείεται κανένας από την αναζωογονητική της δύναμη. Και ιδιαίτερα τα παιδιά! Τέχνη της αισιοδοξίας, της φαντασίας, της ειρήνευσης, της χαράς, της ελπίδας, μπροστά στον καινούργιο αιώνα, μπροστά στο 2000.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ

Η συλλογή «ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ» αντιπροσώπευσε την Ελλάδα στην μεγάλη Έκθεση «OYTOΠΙΕΣ 1989» που οργάνωσε η Γαλλική κυβέρνηση υπό την Αιγίδα του προέδρου Μιτεράν, για την επέτειο των 200 χρόνων από την Γαλλική επανάσταση. Στην συνέχεια παρουσιάσθηκε στην Ελλάδα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης (Απρίλιος 1989) και στην συνέχεια στην Αθήνα, στο Ζάπειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού. Πολλά από τα έργα ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του κυρίου Ζαχαρία Πορταλάκη. Γράφει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης : Tο μήνυμα είναι μία είδηση για όλους τους ανθρώπους της γης. Μία είδηση της συμφιλίωσης των πολιτισμών της ανθρωπότητας. Η είδηση της συμφιλίωσης της μεταβιομηχανικής τεχνολογίας με την οργανική πραγματικότητα της φύσης. Η παγκόσμια είδηση της τέχνης. Η τέχνη της επιβίωσης με την νέα σφαιρική αισθητική. Την τέχνη μου την βλέπω σαν ένα είδος επιστημονικής έρευνας με την οποία μπορούμε να πλησιάσουμε την κοσμογονία του σύμπαντος.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital