ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

02 Ιούλιος, 2012

30ο Παγκόσμιο Συνέδριο στη Μουσική Παιδαγωγική της ISME

Το θέμα του 30ου συνεδρίου της ISME είναι: «Music Paedeia:Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες (Έως 20 Ιουλίου Θεσσαλονίκη)

Η Ε.Ε.Μ.Ε., ως επίσημη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (International Society for Music Education - ISME) στην Ελλάδα, διεκδίκησε και επιτυχώς ανέλαβε τη διοργάνωση του 30ου Συνεδρίου της ISME για το 2012. Το εν λόγω πενθήμερο παγκόσμιο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 15-20 Ιουλίου 2012, στη Θεσσαλονίκη.



Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε συνέδριο της ISME αποτελεί μέγιστο πολιτισμικό και επιστημονικό γεγονός για την πόλη και την χώρα που το υποδέχεται, καθώς συσπειρώνει περισσότερα από 2000 μέλη της επιστημονικής κοινότητας του πεδίου της μουσικής εκπαίδευσης και πάνω από 600 μέλη καλλιτεχνικών σχημάτων από περίπου 80 χώρες του κόσμου. Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι της πόλης, καθώς και όλοι οι ενδιαφερόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας, έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου σε περισσότερες από 70 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που πλαισιώνουν το Συνέδριο.


Το θέμα του 30ου συνεδρίου της ISME είναι: «Music Paedeia: From Ancient Greek Philosophers towards Global Music Communities» (Μουσική Παιδεία: Από τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους προς τις Παγκόσμιες Μουσικές Κοινότητες). Η σύλληψη κι ο καθορισμός αυτού του θέματος έγινε με κριτήριο την ανάδειξη της συμβολής των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων στη θεώρηση για την αναγκαιότητα της μουσικής παιδείας, την εστίαση στο βαθμό επίδρασης του λόγου τους στα σύγχρονα μουσικοπαιδαγωγικά ρεύματα, τη συζήτηση του ρόλου της μουσικής εκπαίδευσης στην ανάπτυξη του ανθρώπου και στην εξέλιξη της ανθρωπότητας και τη διερεύνηση των σύγχρονων περιβαλλόντων μουσικής μάθησης, δημιουργίας και επικοινωνίας.

H Ε.Ε.Μ.Ε. ως διοργανώτρια του συνεδρίου που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 2012 επιμελήθηκε την τελετής λήξης του 29ου Παγκοσμίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 2010 στο Πεκίνο.

Συμμετείχαν: α) η κα. Μαρίζα Κωχ με τους συνεργάτες της που παρουσιάσουν το ταξίδι της ελληνικής φωνητικής μουσικής από τον Επιτάφιο του Σείκιλου και την Σαπφώ μέχρι σήμερα, β) οι Χριστίνα Τσίγκα και Κλειώ Παπαδιά που ερμήνευσαν ελληνική μουσική δωματίου (Σκαλκώτα, Κωνσταντινίδη) και γ) Η Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου που παρουσίασε παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλοι οι καλλιτέχνες συμμετείχαν αφιλοκερδώς και η Ένωσή μας κάλυψε το κόστος μετάβασης και διαμονής τους στο Πεκίνο.

Η τελετή λήξης έδωσε την ευκαιρία σε πάνω από 4000 εκπαιδευτικούς μουσικής της παγκόσμιας κοινότητας που παρακολούθησαν το συνέδριο στο Πεκίνο να γίνουν κοινωνοί του ελληνικού πολιτισμού, της ελληνικής μουσικής και της ελληνικής φιλοσοφίας.

Αναλυτικές πληροφορίες ΕΔΩ

 

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital