ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

10 Μάρτιος, 2011

Μονογραφική Έκθεση Δημήτρης Ησαΐας - Τάσης Παπαϊωάννου

O Δημήτρης Ησαΐας και ο Τάσης Παπαϊωάννου μίλησαν στο GRATV για την έκθεση στο βίντεο που ακολουθεί.
 

 

O Δημήτρης Ησαΐας και ο Τάσης Παπαϊωάννου αποφοίτησαν από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ και από το 1979 διατηρούν αρχιτεκτονικό γραφείο. Στο πλαίσιο αυτής της ομάδας, αλλά συνεργαζόμενοι και με άλλους αρχιτέκτονες, έχουν εκπονήσει πολλές αρχιτεκτονικές μελέτες δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Από αυτά, πολλά παρουσιάζονται στην ελληνική και ξένη βιβλιογραφία. Έχουν συμμετάσχει σε σημαντικούς Πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς με προτάσεις που έχουν αποδώσει μεγάλο αριθμό βραβεύσεων. Οι συμμετοχές τους αυτές αποτελούν σημαντικό τμήμα της αρχιτεκτονικής τους δουλειάς, αλλά και πεδίο έρευνας και προβληματισμού. Έργα τους έχουν εκτεθεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ έχουν δημοσιεύσει σειρά άρθρων για θέματα αρχιτεκτονικής σε ελληνικά και ξένα βιβλία και περιοδικά.

Ο κατάλογος των έργων τους περιλαμβάνει κτήρια όπως το Δικαστικό Μέγαρο Αιγίου (1ο Βραβείο Πανελλήνιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού- 1988), το Κτήριο Γραφείων στη Αθήνα (1ο Βραβείο Εφαρμοσμένου Αρχιτεκτονικού Έργου του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής- 2000), τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών 2004 και Τιράνων 2007 και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Διάκριση του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής- 2008)

 


Το Μουσείο Περιβάλλοντος, χτίστηκε στην απότομη πλαγιά ενός από τους
κατάφυτους λόφους που περιβάλλουν την λίμνη της Στυμφαλίας. >>>


Το εξαώροφο κτήριο βρίσκεται σε μικρό γωνιακό οικόπεδο σε κεντρική περιοχή της Αθήνας
με ασφυκτική δόμηση και στεγάζει τα γραφεία και την έκθεση εταιρείας ιατρικών μηχανημάτων >>>Η μεταγραφή της κεντρικής ιδέας σε κτήριο σε συνάρτηση με τη λειτουργική και κατασκευαστική δομή αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της αρχιτεκτονικής τους διαδρομής. Η έκθεση (4 Φεβρουαρίου έως 6 Μαρτίου, 2011) προσπαθεί να διερευνήσει τα χαρακτηριστικά αυτής της διαδρομής, προβάλλοντας με φωτογραφίες, σκίτσα, σχέδια και προπλάσματα, την πορεία από το "λευκό χαρτί" στον υλοποιημένο χώρο.

Το greekarchitects.gr έχει πραγματοποιήσει εκτενές αφιέρωμα (συνέντευξη, παρουσίαση έργων) στο παρελθόν για το αρχιτεκτονικό έργο των Δημήτρη Ησαΐα και Τάση Παπαϊωάννου. Δείτε ΕΔΩ

Τόπος : Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς
Διάρκεια έκθεσης : 4 Φεβρουαρίου, 2011 - Κυριακή, 6 Μαρτίου, 2011

 

 

1