ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

15 Φεβρουάριος, 2011

«ΠΟΛΗ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ»


Η εκδήλωση με τίλτο «ΠΟΛΗ και ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής.

Τη διοργανώνουν η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ» & Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
8:00 - 10:00 μ.μ Την προβολή του ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας: «Για πέντε διαμερίσματα και ένα μαγαζί», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκοπετέα και σενάριο Δημήτρη Φιλιππίδη, Γιάννη Σκοπετέα . Mια παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη (υπεύθυνος παραγωγής Δημήτρης Δαμάσκος) του 2005, 110 λεπτά.

10:00 - 11:30 μ.μ. Μετά την ταινία θα συζητήσουν με το κοινό ο σεναριογράφος και Καθηγητής του Ε.Μ.Π. κος Δημήτρης Φιλιππίδης και ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ κος Γιάννης Σκοπετέας Καθηγητής στο Παν/μιο του Αιγαίου.

Υπόθεση: Ένα ντοκιμαντέρ, παραγωγής του Μουσείου Μπενάκη, για την αρχιτεκτονική και την κοινωνία της Αθήνας μέσα από τις ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας (1924-2004). Η ταινία καταγράφει την εξέλιξη του αστικού τοπίου της Αθήνας μέσα από τον ελληνικό σινεμά, από την πρώτη απεικόνιση της πρωτεύουσας στο κινηματογραφικό φιλμ το 1924 έως και σήμερα. Αφηγητές: Μυρτώ Αλικάκη, Νίκος Καλογερόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Νίκος Ξανθόπουλος.

 

karditsa.2011.03.01.jpg

 

Τόπος : Παυσίλυπο
Ημερομηνία : Πέμπτη 3/3 στις 8:00μ.μ.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

0