ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

17 Μάιος, 2011

Έκθεση σπουδαστικών εργασιών Ξάνθης έτους 2009-2010

Η έκθεση λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της πολιτιστικής εβδομάδας 2011 στη Ξάνθη. & φωτογραφίες απο τα εγκαίνια.


Η έκθεση παρουσιάζεται στα πλαίσια της πολιτιστικής εβδομάδας 2011 από το Σύλλογο Φοιτητών Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δ.Π.Θ και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

 

Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δ.Π.Θ., πραγματοποιούν στα πλαίσια της Πολιτιστικής Εβδομάδας του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης «Η Γέφυρα», Έκθεση Σπουδαστικών Εργασιών του έτους 2009-2010, του τμήματος Αρχιτεκτόνων Δ.Π.Θ Ξάνθης.

Μετά από έντεκα χρόνια λειτουργίας, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών πραγματοποιεί την δεύτερη προσπάθεια παρουσίασης του έργου των φοιτητών του, με στόχο, μέσα από την εδραίωση αυτής, την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ της πόλης της Ξάνθης και της Αρχιτεκτονικής Σχολής.
Στην έκθεση παρουσιάζεται μέσα από σχέδια και μακέτες η εξέλιξη των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής κατά την διάρκεια των 5 ετών φοίτησης. Συγκεκριμένα, λόγω έλλειψης του ανάλογου χώρου, γίνεται ενδεικτική παρουσίαση εργασιών από μαθήματα όπως ο αρχιτεκτονικός και αστικός σχεδιασμός, η μορφολογία, η πολεοδομία, καθώς τα εικαστικά, χωρίς να περιλαμβάνονται σε αυτές και διπλωματικές εργασίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των εργασιών έχει ως πεδίο αναφοράς την ίδια την πόλη της Ξάνθης.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση φωτογραφίας της Φοιτητικής Φωτογραφικής Ομάδας του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Γέφυρα» με τίτλο
«Αστικές Περιπλανήσεις»

Η φωτογραφική ομάδα του Συλλόγου «Η Γέφυρα» περιπλανιέται στον αστικό χώρο και τον αποτυπώνει τον τρόπο που αυτός ζωντανεύει χάρη στην παρέμβαση του ανθρώπου.

Το θέμα της έκθεσης θέλει να δείξει την προσέγγιση του στην Αρχιτεκτονική κοινότητα δείχνοντας ουσιαστικά την αλληλεπίδραση των δυο αυτών Τεχνών και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της φοιτητικής φωτογραφικής ομάδας της Ξάνθης με την αντίστοιχη ομάδα την Κοινότητας Νέων της Κομοτηνής.

 

 

 



Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν  έως τις 23 Μαΐου 2011, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9 στη Ξάνθη.

Ώρες επισκέψεως: Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 18:00-21:00 και τις πρωινές ώρες κατόπιν συνεννόησης στο τηλ. 25410 29282.

Κάθε Σάββατο η έκθεση θα είναι επισκέψιμη 10:00-14:00

Φωτογραφίες απο τα εγκαίνια


 

 

 

 


 


 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital