ΕΡΓΟ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

19 Μάρτιος, 2015

Αφιέρωμα. Women and Architecture

Παρουσίαση των βραβείων ARCVISION "Women and Architecture" από την εταιρεία ITALCEMENTI (Ανταπόκριση από την Ιταλία)

English version

Το GreekArchitects παρευρέθηκε στο Bergamo της Ιταλίας, ως χορηγός επικοινωνίας των βραβείων "ARCVISION" και πραγματοποίησε βίντεο - αφιέρωμα, το οποίο και θα σας παρουσιάσουμε την ερχόμενη εβδομάδα.

 

 

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ενός διεθνούς βραβείου για την αρχιτεκτονική με τίτλο «Γυναίκες και Αρχιτεκτονική» οργανώθηκε για τρίτη χρονιά από την εταιρεία δομικών προϊόντων τσιμέντου ITALCEMENTI με έδρα της το Bergamo στην βόρεια Ιταλία.

Τα βραβεία αυτά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο ArcVision. Για πάνω από δέκα χρόνια, μέσα από εκθέσεις, διαγωνισμούς, εργαστήρια, βιβλία κ.α. η εταιρεία οργανώνει ανάλογες δραστηριότητες που αφορούν στη σχέση της αρχιτεκτονικής με την οικονομία, την τέχνη, ενώ προβάλλονται ζητήματα κατασκευαστικά, χρήσης καινοτόμων υλικών, προωθημένων λύσεων στην ενσωμάτωση του περιβαλλοντικού σχεδιασμού κ.α.

Η θέσπιση του συγκεκριμένου ετήσιου διεθνούς βραβείου είχε σκοπό να προωθήσει τη σχέση της γυναίκας- αρχιτέκτονα με την αρχιτεκτονική εφαρμογή και έρευνα, μέσα από τη σημασία της ανάδειξης του κοινωνικού, πολιτιστικού, πνευματικού ρόλου της αρχιτεκτονικής.

Οι διεθνείς υποψηφιότητες για τα βραβεία του 2015 επιλέχθηκαν από μια επιτροπή που αποτελούνταν από έναν αρχιτέκτονα- κριτή «επιστημονικό διευθυντή», δύο κριτές -αντιπροσώπους της εταιρείας  «Italcementi Group» καθώς και δύο ανεξάρτητους κριτές.

Από αυτές τις υποψηφιότητες, οι 50 καλύτερες προχώρησαν σε δεύτερη κρίση και εντέλει, ξεχώρισαν για την τελική κρίση 21 υποψηφιότητες από 16 χώρες (Ισπανία, Ινδία, Μεξικό, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αίγυπτος, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη, Μαρόκο, Αυστραλία, Ελλάδα, Ιορδανία). Στις 21 τελικές υποψήφιες βρισκόταν και η ελληνίδα αρχιτεκτόνισσα Σοφία Τσιράκη όπου συμμετείχε στη διοργάνωση με τα παρακάτω έργα.

 


(Αριστερά) Δείτε την παρουσίαση του έργου στο GRA, ΕΔΩ, (Δεξιά) Δείτε την παρουσίαση του έργου στο GRA, ΕΔΩ.


(Αριστερά) Δείτε την παρουσίαση του έργου στο GRA, ΕΔΩ, (Δεξιά) Δείτε την παρουσίαση του έργου στο GRA, ΕΔΩ.


Δείτε την παρουσίαση του έργου στο GRA, ΕΔΩ.

 

Στις 6 Μαρτίου ανακοινώθηκε η τελική κρίση που ανέδειξε την νέα αρχιτέκτονα Angela Deuber (Ελβετία) πρώτη νικήτρια για το τρίτο διεθνές βραβείο ArcVision 2015 για γυναίκες αρχιτέκτονες. Επιπλέον, δόθηκαν τρεις διακρίσεις στην Kate Otten (South Africa), Patama Roonrakwit (Ταϊλάνδη) and Samira Rathod (Ινδία). Όλα τα βραβεία αφορούσαν σε έργα με κοινωνική λειτουργία ή προορίζονταν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. (πχ. σχολεία- ορφανοτροφεία, στέγαση για τα θύματα του τσουνάμι κτλ.)

 

 

Η απονομή έγινα στο κεντρικό κτίριο των γραφείων και εργαστηρίων της εταιρείας, έργο του αρχιτέκτονα Richard Meier, το οποίο τελείωσε πρόσφατα το 2010.

 

 

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το βραβείο καθώς και τις τρεις διακρίσεις.

 

Τρίτο διεθνές βραβείο ArcVision 2015 Angela Deuber (Ελβετία)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

Διακρίση Kate Otten (South Africa)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

Διακρίση Samira Rathod (Ινδία)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

Διακρίση Patama Roonrakwit (Ταϊλάνδη)

Δείτε περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital