ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Τα έργα των περι την Ακρόπολιν χώρων

12 Μάρτιος, 2012

Τα έργα των περι την Ακρόπολιν χώρων

Το greekarchitects και η e- κιβωτός σας παρουσιάζουν τη μελέτη του Γεώργιου Μ.Σαρηγιάννη για τον Πικιώνη και το Ελληνικό Δημόσιο.

Του Γεωργίου Μ.Σαρηγιάννη


Τα έργα της Ακρόπολης, αποτελούν σταθμό στην Ιστορία της νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής και η δημιουργία αυτή του Πικιώνη, είναι διεθνώς γνωστή αναφέρει ο Γεώργιος Σαρηγιάννης στην εισαγωγή της μελέτης που έγραψε το 1989 (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο).

Οι συνθήκες αυτού του Έργου ποιες ήταν για τον Πικιώνη; Δεν είχε απέναντί του ένα «Μαικήνα» εργοδότη, κάποιον «ιδιοκτήτη» που αφειδώς και εν λευκώ έδινε στον Αρχιτέκτονα του τη δυνατότητα της Δημιουργίας. Απέναντί του ήταν το Ελληνικό Δημόσιο με τους διοικητικούς νομικούς και οικονομικούς κανόνες του αλλά και τη νοοτροπία της Κρατικής Μηχανής με τις περιοριστικές και εν πολλοίς απάνθρωπες συνθήκες.

Από δύο δημοσιευμένα κείμενα του Πικιώνη, και ελάχιστα υπηρεσιακά έγγραφα, αφ' ενός, και αφ' ετέρου από οικογενειακές αναμνήσεις και από συζητήσεις με τότε μαθητές και συνεργάτες του Δ.Π θα γίνει στη συνέχεια μια προσπάθεια σκιαγράφησης αυτού του «κλίματος» και των συνθηκών εργασίας του Δ. Πικιώνη με το Ελληνικό Δημόσιο.

Το greekarchitects.gr ψηφιοποίησε και σας παρουσιάζει το σύνολο της μελέτης σε μορφή .pdf (20 σελ.) ΕΔΩ


Ακολουθεί επίσης το σύνολο της πολυσέλιδης μελέτης σε μορφή flipbook.

 

 

e-κιβωτός. Ψηφιοποίηση αρχιτεκτονικών εντύπων - Πρόσκληση συμμετοχής συγγραφέων (πνευματικούς δημιουργούς ή κατέχοντες τα νόμιμα δικαιώματα εντύπων, βιβλίων ή ακόμα και ανέκδοτα έργα, κτλ.) στην e- κιβωτό. Περισσότερα >>>

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital