ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση : Τ. Μπίρης – Δ. Μπίρης,  Αρχιτεκτονική (Η δεύτερη ενότητα)

25 Απρίλιος, 2011

Έκθεση : Τ. Μπίρης – Δ. Μπίρης, Αρχιτεκτονική (Η δεύτερη ενότητα)

Η δεύτερη ενότητα της έκθεσης στο Κτίριο της Πρυτανείας του Ε.Μ.Π. (έως 08-05-2011)

Τα εγκαίνια της έκθεσης "Τάσος Μπίρης - Δημήτρης Μπίρης. Διδακτικό έργο" στο Ιστορικό Κτίριο της Πρυτανείας του Ε.Μ.Π (είσοδος από οδό Στουρνάρη) θα γίνουν τη Δευτέρα 28-03-2011 και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα της Πρυτανείας, όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση. Μετά θα ακολουθήσει επίσκεψη στους χώρους της Έκθεσης. Η τελευταία θα λειτουργεί καθημερινά από τις 15:00 έως τις 20:00. Τέλος της έκθεσης Κυριακή 08-05-2011.


Μετά την ενότητα του μελετημένου και εφαρμοσμένου αρχιτεκτονικού έργου των αδελφών Μπίρη, η οποία μέχρι προσφάτως ήταν εκτεθειμένη στο Μουσείο Μπενάκη, η συνδιοργανώτρια Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ε.Μ.Π, υλοποιεί τώρα την απόφαση της Γενικής Συνέλευσής της να παρουσιασθεί η δεύτερη ενότητα της ίδιας έκθεσης στο Ιστορικό Κτίριο της Πρυτανείας του Ε.Μ.Π. επί της οδού Πατησίων.

Η ενότητα αυτή, αφιερωμένη στον πρόωρα χαμένο Επίκουρο καθηγητή Δημήτρη Μπίρη (1944-2002), αφορά στο διδακτικό έργο των δυο αρχιτεκτόνων.

Καταγράφει και ταξινομεί αντιστικτικά σκέψεις, ιδεολογικές θέσεις, σχέδια και διδακτικά μεθοδολογικά εργαλεία που σημάδεψαν το πέρασμά τους από τη Σχολή. Επίσης επιχειρεί να δείξει την αμφίδρομη σχέση όλων αυτών με χαρακτηριστικές εκφάνσεις της αρχιτεκτονικής τους μέσω εικόνων από μελετημένες και υλοποιημένες εφαρμογές της.

 

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital