ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση φοιτητικών εργασιών της 5ης Βiennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης (2008)

13 Ιανουάριος, 2010

Έκθεση φοιτητικών εργασιών της 5ης Βiennale Αρχιτεκτονικής Τοπίου της Βαρκελώνης (2008)

Τις προτάσεις των φοιτητών Αρχιτεκτονικής από 24 χώρες, που παρουσιάστηκαν στην Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βαρκελώνης το 2005, φιλοξενεί το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΜΜΣΤ) της Θεσσαλονίκης.
(Διάρκεια έκθεσης:έως 6 Μαρτίου 

English version

Η έκθεση παρουσιάζει 260 projects από 24 χώρες και 54 Σχολές σε χώρο 100 μ2 μαζί με 30 εργασίες από τα προγράμματα master in Barcelona: Master Degree in Landscape και the Master in Landscape Architecture.
Στα εκθέματα συμπεριλαμβάνονται τα έργα των Σχολών Αρχιτεκτονικής που διακρίθηκαν από διεθνές Jury (1 βραβείο και 2 έπαινοι). Ανάμεσά τους το ΑΠΘ που τιμήθηκε με έπαινο για τη συμμετοχή του με διπλωματικές εργασίες και θέματα studios αρχιτεκτονικής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων και τη συμμετοχή του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Τμήματος Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΑΠΘ.

Με την ευκαιρία της Έκθεσης θα δοθεί διάλεξη από τον καθηγητή του IUAV (Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας) κ. Ε. Fontanari ο οποίος είναι και συντονιστής δικτύου Σχολών Αρχιτεκτονικής που διδάσκουν Αρχιτεκτονική Τοπίου. Ο Ε. Fontanari ήταν μέλος του διεθνούς jury, το οποίο επέλεξε στις Σχολές Αρχιτεκτονικής στις οποίες απονεμήθηκε βραβείο στα πλαίσια της Βiennale.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Jordi Sard, αρχιτέκτων, καθηγητής στο DEPARTAMENT D'URBANISME I ORDENACI DEL TERRITORI, ESCOLA TCNICA SUPERIOR D'ARQUITECTURA DE BARCELONA, UNIVERSITAT POLITCNICA DE CATALUNYA, ιδρυτικό μέλος της ομάδας της Αρχιτεκτονικής Τοπίου και υπεύθυνος πολιτιστικών του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων της Βαρκελώνης την προηγούμενη τριετία.

Χώρος: Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη
Συνδιοργάνωση : Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ και ο Δήμος Θεσσαλονίκης-Αντιδημαρχία Αρχιτεκτονικού, σε συνεργασία με το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης


Διάρκεια έκθεσης:  έως 6/03

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO