ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέμπτη Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων

10 Δεκέμβριος, 2007

Πέμπτη Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων

Η Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων είναι μια εκδήλωση – θεσμός στον χώρο των αρχιτεκτόνων και διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για την ανάδειξη και ανάπτυξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης και πρακτικής. 

English edition

Στόχος της εκδήλωσης αυτής ήταν η παρουσίαση αντιπροσωπευτικού δείγματος δραστηριοτήτων των νέων αρχιτεκτόνων, η ανάδειξη καινοτόμων προσεγγίσεων και πρακτικών και η ανταλλαγή απόψεων σε ότι αφορά την παραγωγή θεωρητικής σκέψης και αρχιτεκτονικού έργου στην Ελλάδα σήμερα. Ταυτόχρονα επιδιώκεται η καλλιέργεια της ευαισθησίας του ευρύτερου κοινού απέναντι στο ζήτημα της ποιότητας του δομημένου περιβάλλοντος. Στην Μπιενάλε γίνονται δεκτές συμμετοχές αρχιτεκτόνων ηλικίας ως και 45 ετών, με υλοποιημένο έργο ή μη υλοποιημένες προτάσεις, αλλά όχι με σπουδαστικές εργασίες.

Η πρώτη Μπιενάλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων έγινε τον Δεκέμβριο του 1995 στην Αθήνα. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1998 και μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1998 και στην Τύνιδα τον Μάιο του 1999. Η τρίτη με θέμα «Τόποι Νομαδικής Κατοίκησης» παρουσιάστηκε στον σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα τον Νοέμβριο του 2001 και στην Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2002. Η τέταρτη έγινε τον Νοέμβριο του 2004 στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Η επιτροπή επιλογής συγκροτήθηκε από τους αρχιτέκτονες καθηγητές, Αναστάσιο Κωτσιόπουλο και Σταύρο Γυφτόπουλο.

Στην έκθεση παρουσιάστικαν 60 έργα που επιλέχθηκαν από το σύνολο  των 169 συμμετοχών. Η παρουσίαση των έργων έγινε με φωτογραφικό και σχεδιαστικό υλικό, καθώς και με προπλάσματα, ενώ στον κατάλογο της έκθεσης παρουσιάστικαν 42 έργα, καθώς και 18 προεπιλογές.
 
Την επιμέλεια της έκθεσης είχε η γενική γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, αρχιτέκτων Κατερίνα Γιαμαλάκη και την επιμέλεια του καταλόγου η διευθύντρια του Ινστιτούτου, αρχιτέκτων Μαριάννα Μηλιώνη. Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια παραγωγής του καταλόγου έγινε από την Ιωάννα Κωστίκα. 

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια:

 

 

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO