ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

01 Φεβρουάριος, 2013

L'Italia di Le Corbusier

Έκθεση που αναδεικνύει το ρόλο που έπαιξε η Ιταλία στην παιδεία και στην αρχιτεκτονική σκέψη του Le Corbusier, στο Μουσείο "MAXXI" της Ρώμης. (έως 17 Φεβρουαρίου 2013)

English version


 

Η έκθεση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με το Fondation Le Corbusier του Παρισιού και σε αυτήν έχει συνεισφέρει μια ακαδημαϊκή επιτροπή αποτελούμενη από μερικούς από τους κορυφαίους "ειδικούς" στο έργο του Le Corbusier.

Εκτίθενται 320 αυθεντικά έγγραφα και 300 φωτογραφίες. Η έκθεση ακολουθεί χρονολογική και θεματική σειρά για να παρουσιάσει την επιρροή της Ιταλίας στην εκπαίδευση και την εργασία του αρχιτέκτονα: από τα πρώτα ταξίδια του στη χώρα στις αρχές του  20ού αιώνα, έως τα ανολοκλήρωτα σχέδιά του για το "Olivetti Electronic Calculation centre at Rho" και το νοσοκομείο της Βενετίας στη δεκαετία του '60.

Η έκθεση διαθέτει ποικιλία ντοκουμέντων, σημειώσεις από ταξίδια, μελέτες, πολιτιστικές ανταλλαγές και προσωπικές φιλοδοξίες, σκίτσα ιταλικών μνημείων σε σημειωματάρια ταξιδιών κ.ά., τα οποία αποδεικνύουν την "ιταλική εκπαίδευση" του αρχιτέκτονα.

Την έκθεση συνοδεύει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, το οποίο παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάγνωση μιας "απατηλής" πλευράς του Le Corbusier, που είναι αυτή του ανθρώπου πίσω από κάθε καλλιτεχνικό ή αρχιτεκτονικό έργο.

 


Σκίτσα του
Le Corbusier κατά τη διάρκεια συνεδρίου Πολεοδομίας στο Μιλάνο,1934; Courtesy Archivio Piero Bottoni-DPA-Politecnico di Milano

Τόπος: MAXXI, Museo nazionale delle arti del XXI secolo, Ρώμη
Διάρκεια έκθεσης: έως 17 Φεβρουαρίου 2013
Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

Επιμέλεια: Μαριλένα Μάργαρη

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2019. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO