ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

24 Ιούνιος, 2012

Τα φτερά μιας μεγάλης αρχιτεκτονικής

Ε.Σ.Σ.Δ. (1917 - 1930). (ερευνητική εργασία)Cry

Κείμενο


Φοιτήτρια : Ζωή Ευρυδίκη
Επιβλέποντες καθηγητές : Γεώργιος Πατρίκιος, Γεώργιος Αγγελής, Κωστής Κεβεντζίδης
Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
Ημερομηνία υποστήριξης : 01/03/2012

Στην εργασία αυτή, επιχειρείται να διερευνηθεί, η καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική δραστηριότητα από το 1917 έως το 1930 στην ΕΣΣΔ(Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών) που περιλαμβάνει τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την Υπερκαυκασία (αποτελούμενη από την Γεωργία, την Αρμενία, και το Αζερμπαϊτζάν).

Πριν φτάσουμε όμως, στην εξέταση των ζητημάτων της τέχνης, πρέπει να διευκρινίσουμε το θεωρητικό πλαίσιο της περιόδου που εξετάζουμε. Ποια υπήρξε η αφορμή για την πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης του σοσιαλισμού; Χωρίς αμφιβολία απαντάμε, η θεμελίωση της ιδεολογίας του επιστημονικού σοσιαλισμού, που άνοιξε το δρόμο για την κοινωνία αντικαταστάτη της τσαρικής κοινωνίας. Αυτή η ιδεολογία έχει σαν φιλοσοφική της βάση τον διαλεκτικό υλισμό.

Δείτε τη εργασία σε pdf(48 σελ.) ΕΔΩ ή στο ακόλουθο flipbook

 

 

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO