ΕΡΓΟ

ΕΦΗΜΕΡΕΣ

Οι μυστήριες διαδρομές ενός σωλήνα

10 Ιανουάριος, 2005

Οι μυστήριες διαδρομές ενός σωλήνα

Archea associates,Florence. Με αφορμή την 50ή biennale τής Βενετίας μια μυστήρια και συνάμα ξεκάθαρη διαδρομή προς την τέχνη. Photo: Gerhard Schmal

Σαν ένα δίκτυο της τέχνης, οι σωλήνες φέρνουν την επικοινωνία υπό τη μορφή γραπτών πληροφοριών και ενσωματώνουν ενεργά τον επισκεπτόμενο: "Αυτή η κατασκευή - πρόταση, προσφέρει μια διαφορετική προσέγγιση στην τέχνη. Ο θεατής δεν είναι στατικός , εξετάζει τις πληροφορίες που κινούνται γρήγορα και τις αντλεί δυναμικά κατά μήκος της διαδρομής."

Κύκλος, σκουριασμένος και φτιαγμένος από χάλυβα , (γύρω από 13 ιταλικές πόλης), υπολείμματα μιας μεγάλης σωλήνωσης με εσωτερική διάμετρο 2.75 μέτρων και αρκετά μεγάλος να διαβείς τα μυστήρια τμήματα του.

Photoς: Archea associates, Florence

Οι πληροφορίες και τα στοιχεία σχετικά με τη Biennale είναι τυπωμένες σε άσπρο φόντο, παρουσιάζοντας τα ονόματα των καλλιτεχνών και τα θέματα των διάφορων εκθέσεων.

Το κυριότερο σημείο του προγράμματος τιτλοφορείται "σκοινί" και αντικαθιστά την παραμελημένη προηγούμενη είσοδο του Carlo Scarpa.

Ο επισκέπτης γίνεται μέρος της εγκατάστασης.

Ο Σιδηροδρομικός σταθμό της Santa Lucia.

 

Στη Βενετία, υπήρχαν αρκετές από τις εγκαταστάσεις σωληνώσεων, όπως στην πλατεία San Marco, μπροστά από το σιδηροδρομικό σταθμό Santa Lucia, και την είσοδο της biennale.

Τα τμήματα του σωλήνα εξυπηρετούσαν διάφορες λειτουργίες όπως box office, βεστιάριο και τοπικά αστυνομικά τμήματα.

Για λόγους προστασίας υπήρχε δυνατότητα σφράγισης του σωλήνα με τη βοήθεια γυάλινων παραθύρων όπου ευθυγραμμίζονταν με τη φόρμα του. Υπήρχε ακόμη και χώρος για ένα σύστημα κλιματισμού, που εσωκλείστηκε σε ένα σκουριασμένο κοχύλι για να ταιριάζει με τη θεματική προσέγγιση.

Photo: Gerhard Schmal

Plan:Archea associates,Florence

Ένα ευπρόσδεκτο σκιερό καταφύγιο.

Η κεντρική είσοδος της biennale ήταν ένας μακρύς σωλήνας δέκα μέτρων, ο οποίος έκλεινε μηχανικά με τη βοήθεια ενός κυκλικού πιάτου από χάλυβα.

Η στέγη αποτελείται από απεξέργαστο (σκουριασμένο) χάλυβα με διασκορπισμένες στρογγυλές τρύπες που αφήνουν ελεύθερη την ματιά προς τον ουρανό.

--------------------------------------------------------------------------------

Design: Studio Archea, Florence, with C+S Associati, Venice
Completion date: 2003
Anlass: Venice biennale in cooperation with Festival Crociere
Locations: Venice biennale, Assisi, Bari, Bergamo, Genua, Lucca, Naples, Palermo, Rome, Treviso, Turin, Triest or Verona

Photos: Archea associates,Florence

Links:
Archea associates
a - matter
La Biennale

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO