ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΤΕΛ Χαλκίδας.

14 Οκτώβριος, 2012

ΚΤΕΛ Χαλκίδας. "Υπέρμετρες φιλοδοξίες"

Ένα ακόμα “νεκρό κουφάρι” της Χαλκίδας, μας υπενθυμίζει την ανεπάρκεια των πολιτειακών φορέων.

Του Βασίλη Μιστριώτη

Αποσπάσμα από την μικρο/εφημερίδα Χαλκίδας.
("Επιτοίχια" έκφραση κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού)

Μια ακόμα τριτοκοσμική εικόνα στη Χαλκίδα, αποτελεί ο νέος σταθμός υπεραστικών λεωφορείων και μάλιστα όχι λόγο παλαιότητας, αλλά λόγο εγκατάλειψης και μη ολοκλήρωσής του.

Ένας σταθμός τέτοιας κλίμακας και μεγέθους, που ούτε η πρωτεύουσα μας διαθέτει. Ένας σταθμός, που ανεξαρτήτως τις διοικητικές υπηρεσίες που φιλοδοξούσε να φιλοξενεί (και δεν μας ενδιαφέρει) παραμένει ένα ακόμα "νεκρό κουφάρι" της πόλης να μας θυμίζει την ανεπάρκεια των πολιτειακών φορέων.

 


φωτογραφία από το http://evia--halkida.blogspot.gr

 

Διαφημιστικές πινακίδες έχουν αναλάβει ρόλο καμουφλάζ, της βαμμένης πράσινης ημιτελούς κατασκευής, ενώ ακόμα και το ενεργό κομμάτι του σταθμού (ισόγειο τμήμα) εξυπηρέτησης των ταξιδιωτών βρίσκεται σε υποτυπώδη κατάσταση λειτουργίας. Ένα έργο υποδομής, (δεν εξετάζουμε την μελέτη & τις ενδεχόμενες παρανομίες - προς το παρόν) που γερνάει άδικα περιμένοντας να πραγματοποιηθούν οι μικροαστικές μεγαλεπήβολες αντιλήψεις και πολιτικές φιλοδοξίες ορισμένων, που ενώ δεν μπορούσαν, για προφανείς λόγους αποπειράθηκαν.

Η εγκατάσταση ενός τερματικού σταθμού στον περιαστικό ιστό και όχι στο κέντρο μιας πόλης, αποτελεί μια σωστή (καταρχήν) τακτική που παρά ορισμένες πρακτικές δυσκολίες και το κόστος πρόσβασης σε αυτόν, τα αποτελέσματα σε παγκόσμια κλίμακα είναι θετικά.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, ένα έργο μεγέθους σαν αυτό του ΚΤΕΛ εξυπηρετεί πράγματι μια πολύ μικρή επαρχιακή πόλη σαν τη Χαλκίδα;

Στο ερώτημα αυτό μπορεί να απαντήσει μόνο μια στοιχειοθετημένη μελέτη από έμπειρους αρχιτέκτονες - πολεοδόμους και όχι αβίαστα μια ομάδα άπειρων μηχανικών των τοπικών αρχών.

 

 

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital