ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ

Self

18 Ιούλιος, 2015

Self

Smart Efficient Lightweight Façade (Innovative Material Guide).

English version

Φοιτητές: Θάλεια Κακολύρη, Irina Martjanova, Monasadat Miraliyari
Επιβλέπων: Eric Van Den Ham
TU Delft - Building Technology track - Department of Architecture
Ημερομηνία: Ιούνιος 2014

Σκοπός της εργασίας είναι η περιγραφή και ανάδειξη καινοτόμων υλικών για αποδοτικές, ελαφριές και έξυπνες όψεις. Μέσω της περιγραφής της παρούσας κατάστασης των υλικών και της τεχνολογικής τους εξέλιξης, οι αναγνώστες - αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, μηχανικοί, κτλ. - μπορούν να επιλέξουν και να αξιοποιήσουν τις πληροφορίες για την επιλογή των υλικών στα μελλοντικά έργα τους.

Σήμερα, λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, είναι διαθέσιμη μία ποικιλία υλικών. 'Έξυπνα' υλικά ονομάζονται εκείνα των οποίων οι ιδιότητες τροποποιούνται ανάλογα με τις περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως είναι η θερμοκρασία, ο φυσικός φωτισμός, η ατμοσφαιρική πίεση κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπάρχουν πολλά καινοτόμα υλικά που μπορούν να προσφέρουν άνεση στον εσωτερικό ενός κτιρίου, ακόμα και αν δεν εντάσσονται στην κατηγορία των έξυπνων υλικών. Η εργασία εστιάζει στα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με έξυπνο τρόπο, και όχι απαραίτητα στα έξυπνα υλικά.

Με την επιλογή των υλικών αυτών, ο αρχιτέκτονας συνδυάζει την αισθητική που επιθυμεί με την υψηλή αποδοτικότητα και τη χρήση τεχνολογικά έξυπνων συστημάτων πάνω σε μια ελαφριά όψη.

Δείτε την εργασία σε μορφή (pdf) ΕΔΩ

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital