ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

Επιστροφή

Συμμετοχή

Συγγραφή αρχιτεκτονικών θεμάτων.

Καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στο e-περιοδικό μας αρθρογραφώντας.

Το GreekArchitects.gr, είναι η απαρχή μιας προσπάθειας που στοχεύει - μέσα από την καταγραφή ειδήσεων, γεγονότων και απόψεων - στη συγκέντρωση υλικού χρήσιμου, το οποίο θα λειτουργεί ως βάση δεδομένων και σημείο αναφοράς για όσους δραστηριοποιούνται στο χώρο. Συνεχίζοντας την ανεξάρτητη διαδρομή μας, καλούμε όλους όσοι μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες μ' εμάς και έχουν τη διάθεση να συμβάλλουν σε μια κοινή προσπάθεια για την εξέλιξη της αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Η θεματολογία είναι ελεύθερη. Τα κείμενα που θα μας αποσταλούν , θα αξιολογηθούν από την συντακτική ομάδα του GreekAchitects.gr και θα δημοσιευτούν σε κάποιο από τα ένθετα του e-περιοδικού , ανάλογα το περιεχόμενό τους.

Είναι επιθυμητό τα κείμενα να είναι και στα αγγλικά (detailed or abstract) ώστε να δημοσιεύονται παράλληλα και στην αγγλική έκδοση του e-περιοδικού.

 

Τεχνικές λεπτομέρειες:

Σας ενημερώνουμε ότι τα άρθρα - έρευνες σας , θα πρέπει να αποστέλλονται , όσον αφορά το κείμενο σε μορφή word και όσον αφορά τις φωτογραφίες σε μορφή jpeg. Στην περίπτωση που ο όγκος του υλικού δεν ξεπερνά τα 10 MΒ (έως και 2 email)  , η αποστολή μπορεί να γίνει μέσω email στο info@greekarchitects.gr , διαφορετικά (σε cd) μέσω ταχυδρομείου στην διεύθυνση του e-περιοδικού μας.

Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες στο σύνολο τους  να είναι μέχρι 15 και θα πρέπει να τις επισυνάπτετε στο email που θα μας στείλετε ξεχωριστά και όχι μέσα στο κείμενο του word. Το μέγεθος των φωτογραφιών και την τεχνική τους επεξεργασία , θα την κάνουμε εμείς. Τουλάχιστον μία φωτογραφία (συνοδευτική πρώτης σελίδας) θα πρέπει να είναι οριζόντιας διάταξης (3:4) με επιθυμητή διάσταση φωτογραφίας 260χ195 pixel. Οι φωτογραφίες είναι επιθυμητό να έχουν ονομασία πχ. : vassilis.2011.1, vassilis.2011.2 κτλ. Τονίζουμε ότι οι φωτογραφίες θα πρέπει είτε να είναι δικές σας , είτε να έχετε την άδεια του κατόχου τους (την οποία θα πρέπει να μας την στείλετε) ή να μην είναι προστατευμένες από Copyright. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιείτε φωτογραφίες και από τις δωρεάν τράπεζες φωτογραφιών που υπάρχουν στο διαδίκτυο.
(Επιπλέον λεπτομέρειες αποστολής φωτογραφιών - για όσους έχουν τη δυνατότητα επεξεργασίας: Οι διαστάσεις των φωτογραφιών που δημοσιεύονται στο περιοδικό μας είναι έως και 600 pixel, στην οριζόντια διάσταση τους, και μπορείτε μέσω Photoshop να τις κάνετε save for web ώστε να μειωθεί ο όγκος τους και να παραμείνει η ποιότητα τους. Στην περίπτωση που στις φωτογραφίες απαιτείται οριζόντια διάσταση μεγαλύτερη των 600 pixel πχ πινακίδες που δύσκολα διαβάζονται, μπορείτε να αποστείλετε και μεγαλύτερης διάστασης, επίσης save for web, όπου θα προβάλλονται σε pop up)

 

Κείμενο

Όσον αφορά τον όγκο του κειμένου , δεν υπάρχει περιορισμός. Στο κείμενο του word θα πρέπει να μας αναφέρετε - σημειώνετε την θέση της κάθε φωτογραφίας με τον αριθμό ή το όνομά της (σε bold) , καθώς  την λεζάντα της (αν υπάρχει) και την πηγή της κάθε φωτογραφίας. Το κάθε άρθρο θα πρέπει να συνοδεύεται από Τίτλο και υπότιτλο (max 5-10 λέξεις)

 

Τυπική παραχώρηση άρθρου.

Παράλληλα  με την αποστολή του άρθρου σας , θα πρέπει να μας στείλετε με email  και μια τυπική παραχώρηση άρθρου  σας την οποία και θα βρείτε ΕΔΩ

Η παραχώρηση είναι τυπική και δεν δεσμεύει το κείμενό σας. Κείμενα τα οποία δεν συνοδεύονται από τη φόρμα παραχώρησης δεν θα γίνονται αποδεκτά. Η δημοσίευση έργων και όσον αφορά σε ελληνικά ηλεκτρονικά μέσα αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος (web site), επιτρέπεται μετά και το πέρας 25 ημερών από την ημερομηνία δημοσίευσης του στο greekarchitects.gr Στην περίπτωση που ένα έργο - κείμενο ήδη έχει δημοσιευτεί σε κάποιο άλλο ελληνικό site αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος, ενδέχεται να μη δημοσιευτεί στο greekarchitects.gr.


Για τυχόν απορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

210 3636631

Γκάλλι Ροβέρτου 35 (11742) Ακρόπολη - Αθήνα

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2019. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO