ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

Συμμετοχές 2011

(131.11) Εργαστήρια τεχνών και Επαγγελμάτων με αίθουσα πολλαπλής δράσης στις παλαιές αποθήκες πολεμικού υλικού του στρατοπέδου Καρδίτσας

07 Φεβρουάριος, 2012

(131.11) Εργαστήρια τεχνών και Επαγγελμάτων με αίθουσα πολλαπλής δράσης στις παλαιές αποθήκες πολεμικού υλικού του στρατοπέδου Καρδίτσας

Θέμα της διπλωματικής εργασίας είναι η αλλαγή χρήσης του στρατοπέδου Καρδίτσας και η ένταξή του στον αστικό ιστό.

English version


Φοιτήτριες: Κατερίνα Κρομμύδα, Όλγα Ιωάννα Κουμαδίτου
Επιβλέποντες Καθηγητές: Τάσσης Παπαιωάννου, Φραγκίσκος Γουλιέλμος
Σύμβουλος Καθηγητής: Δ. Καρύδης
Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Ημερομηνία νπαρουσίασης : Νοέμβριος 2011

 

 

Στις υφιστάμενες αποθήκες πολεμικού υλικού, κτίρια γραμμικά και ισόγεια που διατηρούνται,  εγκαθίστανται τα καλλιτεχνικά εργαστήρια του δήμου, τα οποία οργανώνονται σε τέσσερις  διακριτές ομάδες και εμπλουτίζονται. Αυτές είναι: εργαστήριο 'εικόνα/ήχος', 'αντικείμενο', 'γη' και 'σώμα'. Παράλληλα, δημιουργείται μια νέα πτέρυγα, στα πρότυπα των διατηρούμενων κτιριακών όγκων, για το τέταρτο εργαστήριο. Επιπλέον, αναπτύσσεται μια ενότητα χαμηλών κτιριακών όγκων- πωλητηρίων, στα οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να προμηθευτεί τα προϊόντα που παράγονται, αντικείμενα ή παραδοσιακά εδέσματα του τόπου. Σημείο αναφοράς όλης της δραστηριότητας αποτελεί η νέα αίθουσα πολλαπλής δράσης με το foyer- εστιατόριο. Όλες οι υφιστάμενες αλλά και οι νέες κατασκευές οργανώνονται με αυστηρό ορθοκανονικό κάνναβο  περιμετρικά  δύο πλατειών: την πλατεία των 'θεαμάτων' και την 'πράσινη' πλατεία. Ο μεταλλικής  κατασκευής, τριώροφος όγκος της αίθουσας έχει τη δυνατότητα να ανοίξει, με μηχανικό τρόπο, τα πανέλα πλήρωσης ισογείου και να ενωθεί ο κλειστός χώρος με την πλατεία την 'θεαμάτων'.

Στόχος αυτής της μελέτης είναι να καλλιεργηθεί μια σταθερή και μόνιμη σχέση του χρήστη με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής και τον αγροτικό χαρακτήρα του τόπου.  Η  ενασχόληση νέων ατόμων και διάφορων κοινωνικών ομάδων με τη γη μπορεί να αποτελέσει ακόμη και την απάντηση στην οικονομική και κοινωνική  κρίση της περιοχής.

 

 

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital