ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

Συμμετοχες 2013

(111.13) Τουριστικά καταλύματα υψηλών προδιαγραφών κατ’ επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας

31 Οκτώβριος, 2013

(111.13) Τουριστικά καταλύματα υψηλών προδιαγραφών κατ’ επέκταση ξενοδοχειακής μονάδας

Με αφορμή τη διπλωματική εργασία έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις σε υπάρχον παραθαλάσσιο οικόπεδο.Cry

English version

Φοιτήτριες : Σαραφέρα Αικατερίνη, Τρυψιάνη Αλεξάνδρα
Επιβλέποντες: Ουδατζή Κ., Τζεκάκης Ε., Χρυσαφίδης Ε.
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία παρουσίασης : 2013

 


Φωτορεαλιστικό spa.

 

Με αφορμή τη διπλωματική εργασία έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις σε υπάρχον παραθαλάσσιο οικόπεδο που βρίσκεται ανάμεσα στο Θερμαικό και τον Τορωναίο κόλπο, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας στη Νέα Ποτίδαια Χαλκιδικής. Έχει μήκος 272μ. πλάτος 142μ. και συνολική επιφάνεια 33 στρέμματα και γειτνιάζει με οικόπεδο όπου υπάρχει ξενοδοχειακό κατάλυμα 5 αστέρων, του οποίου την επέκταση μελετάμε στην παρούσα εργασία.

Σε αυτό το επίμηκες και επικλινές οικόπεδο οριοθετείται η ανάπτυξη των 25 καταλυμάτων του Bungalows & Villas Roa spa κατ' επέκταση του Pomegranate spa hotel.  Το συγκρότημα αποτελείται από 21 bungalows και 4 βίλλες, με χωρητικότητα 66 κλινών. Βασικό ζητούμενο ήταν η διερεύνηση της σχέσης μεταξύ των 2 όμορων ιδιοκτησιών, έτσι ώστε τα νέα κτίσματα να μην μπλοκάρουν το φως και τη θέα της υφιστάμενης και της δυνατότητας σύνδεσης των υπαιθρίων χώρων των δύο συγκροτημάτων. Τα καταλύματα είναι σχεδιασμένα για να επιτρέπουν διαμπερή κυκλοφορία του φωτός και του αέρα προσφέροντας τις καταλληλότερες συνθήκες υγιεινής και ευχάριστης διαμονής συνδυάζοντας την ανεμπόδιστη θέα, με τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητας. Η καθαρή γεωμετρία της κατασκευής, η διαχείριση του φωτός, η οικονομία και η λειτουργικότητα των κατόψεων αποτελούν τις βασικές παραμέτρους της σύνθεσης. Η ειδυλλιακή τοποθεσία με θέα το πράσινο και το γαλάζιο επέβαλλε τη μεγιστοποίηση της διαφάνειας ως προς τις όψεις των κτιρίων. Με σύγχρονες υποδομές, παροχές προηγμένης τεχνολογίας, ιδιωτικούς υπαίθριους χώρους και πισίνα, μεμονωμένα spa σε κάθε κατάλυμα, το συγκρότημα αναβαθμίζει περαιτέρω το επίπεδο υπηρεσιών που παρέχονται από την ξενοδοχειακή μονάδα του Pomegranate spa hotel.

Εκτός των καταλυμάτων υπάρχουν και κοινόχρηστοι χώροι παρόμοιας τεχνολογίας και αισθητικής. Βορειοανατολικά του οικοπέδου, σε άμεση επαφή με το δρόμο βρίσκεται το bar-restaurant. Αποτελείται από ένα bar restaurant, ένα αυτόνομο bar και μια καφετέρια με αποδυτήρια και υγρούς χώρους που εξυπηρετούν και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται πλησίον του.

Στο νότιο άκρο του οικοπέδου, στο όριο με την ξενοδοχειακή μονάδα και την ακτογραμμή, αναπτύσσονται οι 3 διαμπερείς όγκοι του Lounge pool bar and spa, με έντονη την παρουσία του υγρού στοιχείου. Πρόκειται για εγκαταστάσεις  που δεν περιορίζονται μόνο στην εστίαση και την ψυχαγωγία αλλά εμπλουτίζονται και με χώρους θεραπειών spa.

Τέλος, εκτός από τις τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί, έχουν προβλεφθεί και σύγχρονες οικολογικές πρακτικές που επηρεάζουν και βελτιστοποιούν τη σύνθεση.

 


Γενική άποψη.


Φωτορεαλιστικό εστιατορίου.


Φωτορεαλιστικό εξωτερικού χώρου καταλύματος.


Φωτορεαλιστικό Lounge bar.


Φωτορεαλιστικό εσωτερικού χώρου καταλύματος.


Τοπογραφικό διάγραμμα.

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital