ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

 

The Canadian Pavilion at the 13th Venice Architecture Biennale

07 Οκτώβριος, 2012

The Canadian Pavilion at the 13th Venice Architecture Biennale

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο GreekArchitects.gr η επιμελήτρια του καναδικού περιπτέρου Johanna Hurme.Cry

 

by Gratv

English version


(Ανταπόκριση
GreekArchitects.gr από Βενετία)

Συνεχίζοντας τα οδοιπορικά μας από τη 13η Biennale αρχιτεκτονικής της Βενετίας, σας παρουσιάζουμε το καναδικό περίπτερο.

Το περίπτερο του Καναδά οργανώνεται από τους 5468796 Architecture και Jae-Sung Chon με τη συμμετοχή ομάδας αρχιτεκτόνων.

Το μήνυμα της 13ης Biennale Αρχιτεκτονικής της Βενετίας "common grounds" εκφράζεται στην καναδική συμμετοχή με μία εγκατάσταση που παριστάνει μία κοινωνία. Η κοινωνία αυτή, με άμεσες αναφορές στις αντίστοιχες της χώρας, αν και δείχνει ομογενοποιημένη εξωτερικά στην πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από διάφορες κοινωνικοπολιτικές παραμέτρους.

Η εγκατάσταση, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο, είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς διαφόρων αρχιτεκτόνων, ο καθένας από τους οποίους παρουσιάζει ιδέες για μία σύχγρονη κατοικία λαμβάνοντας υπόψιν του τις δικές του εθνοτικές και πολιτιστικές καταβολές. Επίσης παρουσιάζονται διάφορες ιστορίες σε σχέση με την κοινωνική εξέλιξη της χώρας.

Μία συμμετοχή που καταπιάνεται με έννοιες όπως μνήμη, μετανάστευση, γενιά, τοπογραφία και πολιτιστική εξέλιξη.

(Eπιμέλεια παραγωγής Β. Μιστριώτης, Μ. Οικονόμου)

Οι χρήστες πατώντας την ένδειξη H.D στον player ενεργοποιήούν την υψηλή ποιότητα προβολής.
greekarchitects.gr © 2012

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by GREED PROMO