ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ

Δίκτυα πεζόδρομων

22 Οκτώβριος, 2012

Δίκτυα πεζόδρομων

Ένα εργαλείο βιώσιμης αστικής ανάπλασης. (ερευνητική εργασία)

English version


Φοιτήτρια : Κακολύρη Θάλεια - Αναστασία
Επιβλέπουσα καθηγήτρια : Πάκα Αλκμήνη
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία παρουσίασης : Σεπτέμβριος 2012

Η ερευνητική εργασία πραγματεύεται τα δίκτυα πεζοδρομήσεων ως εργαλείο των αστικών αναπλάσεων, μέσω μιας συγκριτικής αξιολόγησης των πρακτικών που εφαρμόστηκαν. Θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν αναπλάσεις και ειδικότερα πεζοδρομήσεις στην Ευρώπη και την Ελλάδα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, μέσα από ενδεικτικά παραδείγματα. Από τα προβλήματα υποβάθμισης που χαρακτηρίζουν τις περιοχές ανάπλασης και τις θεωρίες και πρακτικές που εφαρμόσθηκαν θα καταγραφούν, εκτός των άλλων, και τυχόν εμπόδια που παρουσιάστηκαν και κατέστησαν δύσκολη την εφαρμογή παρόμοιων προγραμμάτων στη χώρα μας.

Η ανάλυση επικεντρώνεται, ωστόσο, περισσότερο στους πεζοδρόμους και στα δίκτυα πεζοδρομήσεων, προσπαθώντας να αναδείξει τη σημασία τους ως συνθετικά στοιχεία του αστικού ιστού, ως πόρος για τη σωστή διαχείριση της ενέργειας, σχεδιάζοντας την αειφόρο πόλη και τελικά ως σημαντικά εργαλεία της ίδιας της ανάπλασης.

Δείτε την εργασία σε pdf(116 σελ.) ΕΔΩ ή στο ακόλουθο flipbook

 

 

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

 

Share |
 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital