ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Αποστολή δελτίων & Συμμετοχή
  • Το αόρατο νήμα. Αναδρομική έκθεση έργου του Αλέξανδρου Τομπάζη

    14 Μάρτιος, 2007

    Το έργο του γραφείου, που μετρά πλέον 45 χρόνια λειτουργίας, παρουσιάζεται αναδρομικά με πινακίδες και μακέτες έργων από το 1962 έως σήμερα. (έως τις 14 Απριλίου)     

  • «Χωρίς όραμα δεν υπάρχει αρχιτεκτονική»

    09 Μάρτιος, 2007

    Πάνω από 45 χρόνια αναζητά τη «χρυσή κλωστή» της δημιουργίας, αναδεικνύοντας σε σημείο αναφοράς τον διάλογο αλλά και το φως. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Τομπάζη, τον πιο δημιουργικό αλλά και διεθνή Ελληνα αρχιτέκτονα της σύγχρονης εποχής. (έως τις 14 Απριλίου)     

  • Οι 7 υποψηφιότητες για το Βραβείο Mies van der Rohe 2007

    08 Μάρτιος, 2007

    Τα επτά τελικά έργα για το Βραβείο.     

  • Ακαδημαϊκός ο Νίκος Βαλσαμάκης

    27 Φεβρουάριος, 2007

    Νέο μέλος της Ακαδημίας Αθηνών ο αρχιτέκτων Νίκος Βαλσαμάκης.     

  • Μια πόλη, που δεν είναι πια άστυ

    23 Φεβρουάριος, 2007

    «Πες, πού είναι η Αθήνα»
    (Βιβλίο/Παρουσίαση)     

  • Για τον Γιάννη Σαρηγιάννη

    22 Φεβρουάριος, 2007

    Αυτό είναι το αντίο σε έναν άνθρωπο που γνώρισα ελάχιστα, δεν υπήρξα συνοδοιπόρος του, μοιράστηκα όμως μαζί του τα κτήρια της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για 5 χρόνια.
        

  • Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥ

    12 Φεβρουάριος, 2007

    Η παρατήρηση και η καταγραφή της καθημερινότητας είναι ο στόχος του βιβλίου του Τάση Παπαϊωάννου, «Η Αρχιτεκτονική του καθημερινού», ένα σύνολο κειμένων που γράφτηκαν σε διάστημα 12 ετών.     

  • Ενα όραμα στην έρημο

    10 Φεβρουάριος, 2007

    Πολιτιστικό κέντρο το Αμπού Ντάμπι με 4 μουσεία διάσημων αρχιτεκτόνων.     

  • Με τη δική τους Κωνσταντινούπολη

    17 Ιανουάριος, 2007

    Τη δική τους Κωνσταντινούπολη παρουσιάζουν δέκα φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΑΠΘ, όπως την πρότειναν στην 10η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, τον περασμένο Νοέμβριο. Η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ ήταν μία από τις 12 πανεπιστημιακές σχολές αρχιτεκτονικής από όλο τον κόσμο, καθώς και 11 ιταλικές αρχιτεκτονικές σχολές, που συμμετείχαν σε σεμινάριο με θέμα «Learning from Cities».
        

  • Καταστράφηκε το ρολόι- έμβλημα στον Ασπρόπυργο

    17 Ιανουάριος, 2007

    Το ορόσημο του Ασπρόπυργου, ένα ρολόι - έμβλημα από τον Μεσοπόλεμο, ύψους 20 μ., δεν υπάρχει πια. Καταστράφηκε στη διάρκεια ατυχών εργασιών υποτιθέμενης ανακατασκευής από τον Δήμο της πόλης και αυτό που αντικρίζει τώρα ο περαστικός είναι ένα ικρίωμα από μπετόν.     

  • Ημιυπαιθρίων ταλαιπωρία

    08 Ιανουάριος, 2007

    Με τους διάσημους ημιυπαίθριους χώρους του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού, έχουμε να κάνουμε με έναν κανονισμό ο οποίος κατά καιρούς επιχειρεί να ρυθμίσει τις σχέσεις της όποιας ιδιοκτησίας με το επιτρεπόμενο μελλοντικό κτίσμα που πρόκειται ν' ανεγερθεί σ' αυτήν. (Του Δ.ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ)     

  • Ελληνική αρχιτεκτονική στο Τόκιο

    07 Ιανουάριος, 2007

    Η καρδιά της σύγχρονης αρχιτεκτονικής «χτύπησε» πριν από μερικές ημέρες στο Τόκιο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων του προγράμματος του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού EU-JAPAN με τίτλο «On the modern and the contemporary in european and japanese culture».     

  • Μεγάλες Προσδοκίες

    05 Ιανουάριος, 2007

    Οι συντάκτες και οι συνεργάτες της LifO γράφουν για όσα προσμένουν το 2007.
    «Tο Μουσείο της Ακρόπολης είναι τεραστίων διαστάσεων – φτιάχτηκε έτσι ώστε αφενός να χωράει όλη την Ακρόπολη και αφετέρου να μοιάζει με το «The Mall». pitsirikos»     

  • Καναδική ματιά στην Τήνο

    28 Δεκέμβριος, 2006

    Ο αρχιτέκτων Ρον Γουόκι προτείνει ένα νέο τρόπο κατανόησης τοπίων και ανθρώπων.Ο Ρον Γουόκι, καθώς επιστρέφει ξανά και ξανά στην Τήνο, στο ορεινό χωριό Αρνάδος, σκαρφαλωμένο τόσο ψηλά, ώστε να είναι πιο κοντά στα σύννεφα που τρέχουν στον ουρανό παρά στον κάμπο και τη θάλασσα, έχει την αίσθηση ότι «βλέπει το τέλος ενός παλιού κόσμου». (Του Νικου Βατοπουλου)     

  • Η ομορφιά του παλιού κόσμου στα έργα του Ερνστ Τσίλλερ

    20 Δεκέμβριος, 2006

    Χορταίνουν οι αισθήσεις την ομορφιά του «παλιού» κόσμου, οικεία αν και μακρινή, ελληνική όσο και διεθνής. Το νέο λεύκωμα «Ερνστ Τσίλλερ 1837 - 1923. Η τέχνη του κλασικού» της αρχιτέκτονος Μάρως Καρδαμίτση - Αδάμη με τις φωτογραφίες του Γιώργη Γερόλυμπου -που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Σταθάτου, έργο και αυτό Τσίλλερ- αγγίζει ύψη αρχιτεκτονικής καλλιγραφίας καθώς ανθολογεί 50 έργα του πιο «Ελληνα» Γερμανού του 19ου αιώνα. (Του Νικου Βατοπουλου)     

  • Το Φιρμινί της Γαλλίας διαθέτει μία μοναδική συλλογή κτιρίων του Λε Κορμπιζιέ

    15 Δεκέμβριος, 2006

    Πάνω σ' ένα τουριστικό χρυσωρυχείο «κάθεται» μια πόλη στον κεντρικό ορεινό όγκο της Γαλλίας. Η UNESCO πρόκειται να τη χαρακτηρίσει προστατευόμενη τοποθεσία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, χάρη στη μοναδική συλλογή κτιρίων του Λε Κορμπιζιέ που διαθέτει.     

πρώτη 163 164 165 166 167 168 τελευταία

εγγραφή 2641 εώς 2656 από 2682 εγγραφές σε 168 σελίδες

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital