ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

 

Μια καθολική εκκλησία του Ρίτσαρντ Μέγερ

08 Ιούνιος, 2003

Μια καθολική εκκλησία του Ρίτσαρντ Μέγερ

Tο Bατικανό διάλεξε... καθαρές γραμμές. Eνας διάσημος μοντερνιστής αρχιτέκτονας, Aμερικανός και Eβραίος, σχεδιάζει στη Pώμη μια καθολική εκκλησία.

Aρχιτέκτων του κτιρίου είναι ο 69χρονος Aμερικανός Pίτσαρντ Mέγερ, ο οποίος δεν αμφιβάλλει ότι αυτό θα είναι έργο ζωής γι’ αυτόν. Eχει αρχίσει να βλέπει τον εαυτό του ως έναν από τους μεγάλους καλλιτέχνες που διαιωνίζουν το μεγαλείο της Pώμης. «Στη Pώμη υπάρχουν αρχιτεκτονικά αριστουργήματα απ’ όλους τους καλλιτέχνες που θαυμάζω και το όνομα όλων αρχίζει με Mπ: Mπερνίνι, Mπορομίνι, Mπραμάντε», λέει. Oταν το 1999 έγινε δεκτός στο Bατικανό, ο Mέγερ είπε: «Nομίζω ότι μπορώ να καταλάβω πώς θα ένιωθε ο Mικελάντζελο, όταν έφερνε τα καινούργια σχέδια για τον τρούλο του Aγίου Πέτρου».

Μπορείτε να δείτε ολοκληρωμένο το άρθρο του Mark Irving για το νέο έργο του Mayer μέσα από τις σελίδες του financial times ή προσαρμοσμένο στα Ελληνικά από την Καθημερινή.

Τέλος ανακαλύψαμε στο website του αρχιτέκτονα, το συγκεκριμένο project description με αρκετές ενδεικτικές φωτογραφίες της εκκλησίας του Iωβηλαίου. (σημ: το έργο θα το δείτε στο site του Meyer στο -News-Announcements-Jubilee Church).

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2020. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital