ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

 

Ο Pietro Maria Bardi, το πνεύμα της Μεσογείου και η μοντέρνα αρχιτεκτονική

22 Δεκέμβριος, 2014

Ο Pietro Maria Bardi, το πνεύμα της Μεσογείου και η μοντέρνα αρχιτεκτονική

Παρακολουθήστε τη διάλεξη του καθηγητή Ανδρέα Γιακουμακάτου με τίτλο "Ο Pietro Maria Bardi, το πνεύμα της Μεσογείου και η μοντέρνα αρχιτεκτονική".Cry

Διάλεξη της σειράς Σεμιναρίων Εμβάθυνσης στην Ιστορία της Αρχιτεκτονικής του  καθηγητή Ανδρέα Γιακουμακάτου, με θέμα: "Ο Pietro Maria Bardi, το πνεύμα της Μεσογείου και η μοντέρνα αρχιτεκτονική".

 

 

Ο Pietro Maria Bardi, το πνεύμα της Μεσογείου και η μοντέρνα αρχιτεκτονική.
Το παρόν δοκίμιο ασχολείται με έναν πρώτο σχολιασμό του κειμένου, σχετικού με το 4ο CIAM της Αθήνας, που ο Pietro Maria Bardi δημοσίευσε στο ιταλικό περιοδικό «Quadrante» τον Σεπτέμβριο του 1933. Ο Bardi υπήρξε σημαντική μορφή της ιταλικής διανόησης του μεσοπολέμου. Δημοσιογράφος, κριτικός και συλλέκτης, καλλιέργησε προσωπικούς δεσμούς με τον Μουσολίνι και υπήρξε φανατικός οπαδός της πνευματικής ανανέωσης στην Ιταλία της εποχής του, οπαδός ιδιαιτέρως της μοντέρνας αρχιτεκτονικής.

Το κείμενο του Bardi αποτελεί μάλλον την πιο ενδιαφέρουσα και εκτενή κριτική περιγραφή των γεγονότων του 4ου Συνεδρίου του 1933, αλλά και μια γοητευτική σκιαγράφηση της Ελλάδας της εποχής, υπό την ελληνόφιλη ματιά ενός καλλιεργημένου Δυτικού.

 

 

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο/ Σπουδαστήριο της Ιστορίας Αρχιτεκτονικής
Η αλλαγή του χώρου υπαγορεύθηκε από την αδυναμία κανονικής διεξαγωγής του προγράμματός διαλέξεων στην Σχολή Αρχιτεκτόνων, η οποία προς το παρόν τελεί υπό κατάληψη.

Τόπος : Εκδοτικός Οίκος Μέλισσα, Σκουφά 58 και Σίνα
Ημερομηνία : 11 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 6.30μμ

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital