ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΝΕΑ

29 Οκτώβριος, 2013

Ζώντας σε βιοδιασπώμενο σπίτι.

Μία πρωτότυπη λύση για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής μόλυνσης, παρουσίασε ο Ιρλανδός αρχιτέκτονας Ντομινίκ Στίβενς.

 

Μία πρωτότυπη λύση για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής μόλυνσης, παρουσίασε και πραγματοποίησε ένας Ιρλανδός αρχιτέκτονας. Ο Ντομινίκ Στίβενς εγκατέλειψε το Δουβλίνο και μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του σε ένα βιοδιασπώμενο σπίτι με... ημερομηνία λήξης.

Σύμφωνα με την συγγραφέα Βιρτζίνια Γκάρντινερ, η οποία είχε επισκεφθεί την οικογένεια Στίβενς το 2006, ο αρχιτέκτονας αγόρασε ένα οικόπεδο 5 στρεμμάτων στο Κλουν για περίπου 12.500 δολάρια και έχτισε το σπίτι χρησιμοποιώντας ελάχιστη τεχνολογία και φυσικά υλικά.,Ετσι ελαχιστοποίησε το αποτύπωμα του κτιρίου, δημιουργώντας ένα χώρο που πραγματικά θα εξαφανιστεί αν μείνει ασυντήρητος για μία δεκαετία.

Η ακατέργαστη ξυλία και το γυαλί κυριαρχούν στο κτίσμα και σχηματίζουν ένα ουδέτερο πλαίσιο που δεν αποτελεί «παραφωνία» στον φυσικό χώρο. Παράλληλα, τα δωμάτια-κουτιά αλλάζουν θέσεις, προστίθενται ή αφαιρούνται, ώστε το σπίτι να ανταποκρίνεται πλήρως στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις μίας οικογένειας.

 

 

 

 

 

Πληροφορίες : Huffington Post - iefimerida.gr

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital