ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

Συμμετοχές 2012

(166.12) Αστικό κάμπινγκ. Αθήνα

28 Απρίλιος, 2013

(166.12) Αστικό κάμπινγκ. Αθήνα

Η πρόταση αφορά τη δημιουργία ενός αστικού κάμπινγκ στην περιοχή του Κεραμικού στην Αθήνα.

English version


Φοιτητές: Αγγελής Αργύρης, Αντωνιάδη Κατερίνα, Δημητρίου Στέλλα
Επιβλέπων καθηγητής: Δημήτριος Παπαλεξόπουλος
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αθήνα
Ιούλιος 2012

Επαναπροσδιορίζοντας την έννοια της αστικής κατοίκησης και του κάμπινγκ ώστε να προσαρμοστεί στις αστικές ανάγκες, δημιουργήσαμε ένα πρώτυπο σύστημα εναέριας κατοίκησης για τη φιλοξενία ταξιδιωτών.

Στην πολυταξιδεμένη μας καθημερινότητα, μέσα στον συνεχώς μεταβαλλόμενο αστικό ιστό της Αθήνας, δημιουργείται ένας χώρος υποδοχής και φιλοξενίας του ταξιδιώτη που επιθυμεί να γνωρίσει την πόλη σε πρώτο πρόσωπο. Η πρότασή μας αφορά την κατασκευή ενός αστικού κάμπινγκ, στην περιοχή του Κεραμεικού, μέσα σε χώρο αστικού πρασίνου, που προσφέρει στους ενοίκους του διαμονή, υγιεινή, σίτιση, και αναψυχή∙ αφήνοντας ανοιχτό παράλληλα το πεδίο για άμεση και ουσιαστική επαφή με τον δημόσιο χώρο και ζωή της πόλης. Το συγκεκριμένο κάμπινγκ θα μπορεί εν δυνάμει να λειτουργεί και ως μέρος ενός διεθνούς δικτύου. Οι ένοικοι διαμένουν σε σκηνές, εναέρια, τις οποίες είτε μεταφέρουν, είτε τις ενοικιάζουν επιτόπου. Ο χώρος τοποθέτησης των σκηνών αναπτύσσεται γραμμικά και αποτελείται από μπετονένιους τοίχους όπου μεταλλικές υποδοχές- ράβδοι λειτουργούν ως αναμονές στις οποίες τοποθετούνται οι σκηνές με τη βοήθεια μιας τριγωνικής πλαστικής επιφάνειας. Εξαιρουμένου του χώρου των σκηνών, οι λοιπές εξυπηρετήσεις συγκεντρώνονται σε ένα βασικό όγκο, μεταλλικής κατασκευής, που αναπτύσσεται καθ' ύψος αφήνοντας ελεύθερο το ισόγειο για τις δημόσιες δραστηριότητες. Στο ισόγειο χωροθετούνται χρήσεις που εξυπηρετούν άμεσα το δημόσιο χώρο, όπως υποδοχή-σημείο πληροφόρησης, δημόσιες τουαλέτες και κατάστημα προϊόντων πρώτης χρήσης. Η δημόσια ζωή με την ιδιωτική εφήμερη κατοίκηση συνυπάρχουν στο αστικό κάμπινγκ της Αθήνας και αναζωογονούν την περιοχή, τη ζωή και τις αντιλήψεις.

 

 

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital