ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

> 2009

loop c01 φορητή μονάδα παρασκευής και κατανάλωσης καφέ

20 Αύγουστος, 2012

loop c01 φορητή μονάδα παρασκευής και κατανάλωσης καφέ

Η μονάδα, loop c01, σχεδιάστηκε για την παρασκευή και κατανάλωση καφέ. Το όνομα εμπεριέχει το σύνολο των ενεργειών που λαμβάνουν χώρα με κυκλική επανάληψη στην εν λόγω μονάδα. Cry

Φοιτητική Ομάδα: Σοφία Γκαρνάρα, Μαριάννα Λιζάρδου
Επιβλέποντες Καθηγητές: Ζήσης Κοτιώνης, Φοίβη Γιαννίση

Μια αέναη ακολουθία πρακτικών μεταφράζεται σε ακολουθία επιπέδων καθ’ ύψος. Ανά επιφάνεια και ενέργεια. Οι εγκοπές δηλώνουν τον εξοπλισμό. Οι τροχιές των σωμάτων χαράσσουν τις επιφάνειες, τις θέτουν σε περιστροφή. Η κίνηση εντείνεται.

coffee machine

εγχειρίδιο μονάδας [συμπεριλαμβάνεται στη συσκευασία για το χρήστη]

Η μονάδα είναι πτυσσόμενη και τροχήλατη. Αποθηκεύεται, με διαστάσεις
0.60 x 0.60 x 0.30 [μ.], σε συσκευασία ανθεκτική και αδιάβροχη.
Κατά τη χρήση της, συναρμολογείται, έχοντας μία βάση [τροχήλατη], με δύο άξονες, των οποίων η λειτουργία είναι να δεχτούν και να σταθεροποιήσουν, στα επιθυμητά ύψη, τις ξύλινες [με πλεξιγκλάς] επιφάνειες, στις οποίες λαμβάνουν χώρα οι δράσεις, για την επίτευξη της παραγωγής και της κατανάλωσης του καφέ.
Την στήριξη των επιφανειών εξυπηρετούν ξύλινοι αποστάτες, οι οποίοι τοποθετούνται στους άξονες και εκατέρωθεν των επιφανειών, ώστε να προκύψουν τα επιθυμητά ύψη. Η μονάδα εμπεριέχει τέσσερα καθίσματα και υλικά και εξοπλισμό για την παρασκευή και κατανάλωση καφέ, τεσσάρων ατόμων.

coffee machine

σταδιακή συναρμολόγηση και σταδιακή συσκευασία μονάδας

Από την στιγμή που συναρμολογείται, οι επιφάνειες λειτουργιών-δράσεων, είναι διακριτές. Αχρηστοποιώ. Κάθομαι. Αποθηκεύω κούπες. Αποθηκεύω ποτήρια. Αποθηκεύω νερό και υλικά καφέ. Παράγω καφέ. Διαβάζω. Καταναλώνω καφέ.

Δύο καθίσματα είναι πτυσσόμενα και ανεξάρτητα. Απομακρυσμένα από τους δύο βασικούς άξονες, ξεδιπλώνουν και σταθεροποιούνται κατά τη διάρκεια της χρήσης τους. Στην περίπτωση της αποθήκευσής τους, τοποθετούνται επάνω στη βάση της κατασκευής, έχοντας μία εγκοπή για να περνά ο άξονας. Καταλαμβάνουν λιγότερο όγκο και εξυπηρετούν την τοποθέτηση και των υπόλοιπων επιφανειών.

 

coffee machine

σταδιακή ανάπτυξη καρέκλας

Ένα τέτοιο αντικείμενο αστικής χρήσης, μπορεί να συναντηθεί τόσο σε χώρους με ανάγκη εξοικονόμησης αυτών, όσο και σε ανάγκη εφήμερης μετακίνησης.

Η συναρμολόγηση γίνεται από τον χρήστη.
Τα υλικά που προτείνονται είναι ξύλο με πλεξιγκλάς, και υπάρχει και η δυνατότητα αυτόνομου φωτισμού, για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και χρήση του αντικειμένου, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

 

 

coffee machine

πραγματικό μοντέλο-συσκευασία

coffee machine

πραγματικό μοντέλο-συσκευασία

video με τη συναρμολόγηση, κατανάλωση και αποσυναρμολόγηση της μονάδας

 

 Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

 

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital