ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010. Συνέντευξη Τύπου (7 Βίντεο)

03 Μάρτιος, 2010

ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010. Συνέντευξη Τύπου (7 Βίντεο)

Παρουσίαση εκδήλωσης (φωτογραφίες και videos με τους ομιλητές)

English version

Το GreekArchitects.gr και η DuPont Building Innovations ανακοίνωσαν την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010 την διοργάνωση ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών με τίτλο «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ» σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Fresh Hotel Athens.

Σε συνέχεια της Συνέντευξη Τύπου, πραγματοποιήθηκε Workshop για αρχιτέκτονες και συμμετέχοντες όπου παρουσιάστηκαν τα καινοτόμα υλικά δόμησης της DuPont και οι εφαρμογές τους.

Αναλυτικότερα

Συνέντευξη Τύπου


Από την πρωινή Συνέντευξη Τύπου. Φωτογραφίες Γρηγόρη Μαλούκου.

Τις εισαγωγικές ομιλίες της συνέντευξης τύπου τις πραγματοποίησαν οι Αλέξιος Βανδώρος και Μανώλης Αναστασάκης. Οι αρχιτέκτονες και μέλη της οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού επεσήμαναν τον σκοπό του διαγωνισμού, δηλαδή την επίλυση του αστικού κενού που δημιουργεί ο πύργος και την ένταξή του στο αστικό τοπίο του Πειραιά και του ευρύτερου λεκανοπεδίου. Στόχος του διαγωνισμού δεν είναι η έναρξη του διαλόγου σχετικά με την κατασκευή ή μη ψηλών κτηρίων στην Ελλάδα, σχολίασαν οι διοργανωτές. Φυσικό είναι να  προκύψουν συζητήσεις περί ψηλών κτηρίων στην Ελλάδα, αλλά δεν είναι αυτό το κύριο ζητούμενο.

Αλέξιος Βανδώρος

 

Μανώλης ΑναστασάκηςΟ Βασίλης Μιστριώτης, Διευθυντής Σύνταξης του GreekArchitects.gr, είπε λίγα λόγια για την ανησυχία και επιθυμία του σαν αρχιτέκτονας να δίνει λύσεις και προτάσεις και τον σκοπό της ανάπλασης της επιδερμίδας του πύργου αλλά και γενικότερα των διαγωνισμών που διεξάγει το περιοδικό.

 Βασίλης Μιστριώτης  -  Αλέξανδρος ΤριποδάκηςΕν συνεχεία ο Αλέξανδρος Τριποδάκης, Καθηγητής Τ. Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Κρήτης  και  Μέλος της  Κριτικής Επιτροπής, εξέφρασε τις δικές του σκέψεις για το διαγωνισμό, για τα «λάθη» στην σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και την ανάγκη για λύσεις όχι μόνο σε θέματα ανάπλασης κτηρίων αλλά και σε θέματα αστικής ανάπλασης και σχεδιασμού.

Ο αντιπρόσωπος του δήμου Πειραιά, Γιώργος Οικονομόπουλος, εξέφρασε το ενεργό ενδιαφέρον του δήμου, ο οποίος έχει θέσει υπό την αιγίδα του το διαγωνισμό, ανακοίνωσε την έναρξη σχεδίου πόλεως του Πειραιά στον οποίο εντάσσεται και η αξιοποίηση του πύργου, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα πραγματοποίησης των προτάσεων.

Γιώργος ΟικονομόπουλοςΟ Νίκος Καλογήρου, Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ., Μέλος Κριτικής Επιτροπής,  επεσήμανε τον σημαντικό ρόλο του GreekArchitects.gr στην παιδεία και την πορεία της αρχιτεκτονικής και τον συσχέτισε με την εκπαιδευτικό ρόλο του πανεπιστημίου. Όσον αφορά το θέμα του πύργου, δεν αφορά τα ψηλά κτήρια, αλλά την ένταξη του κτηρίου στο περιβάλλον μέσω της ανάπλασης της επιδερμίδας του και την αξιοποίηση του ως σημαντικό τοπόσημο του Πειραιά.

Νίκος Καλογήρου 

Την συνέντευξη τύπου έκλεισε ο Wlodzimierz Sobon, εκπρόσωπος της DuPont Building Innovations για την Κεντρική Ευρώπη. Ο διαγωνισμός  «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ» εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της DuPont σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιούν διαγωνισμούς για ανάπλαση όψεων κτηρίων σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, αρχίζοντας με μια ουτοπική πρόταση για την ανάπλαση του Κολοσσιαίου στη Ρώμη.

Wlodzimierz Sobon

 

Ερωτήσεις - Απαντήσεις

Υποστηρικτές:

            

 

Μέγας Χορηγός:Χρυσοί Χορηγοί:

 
Ασημένιοι Χορηγοί:

 Χορηγοί:

   

 


Χορηγοί Επικοινωνίας:

        

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2023. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital