ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010

05 Ιούνιος, 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010

Το GreekArchitects.gr και η DuPont σας προσκαλούν στην έκθεση του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ»  

English version

Χρηστικά:

Διάρκεια έκθεσης: 24 έως 27 Ιουνίου

Χώρος : Πολυχώρος Αθηναΐς. (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα, Τηλ : 210 3480000)

Ώρες λειτουργίας:  10:00 έως 19:00 (Κυριακή έως 15:00)

 

Δελτίο Τύπου (word) Ελληνικά - English

Ανακοίνωση - Αφίσα (word) >>>

Υποστηρίξτε τις δράσεις μας >>>


Τα μέλη της κριτικής και οργανωτικής επιτροπής του διαγωνισμού, το GreekArchitects.gr και η DuPont σας προσκαλούν στην έκθεση του διεθνή αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ» στις 24 Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19:30 στον πολυχώρο Αθηναΐς. (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός, Αθήνα, Τηλ : 210 3480000)

Την ίδια ημέρα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τα μέλη της οργανωτικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού. Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως και τις 27 Ιουνίου, θα παρουσιαστούν οι  380 αρχιτεκτονικές προτάσεις  που υπέβαλλαν 950 μελετητές από 44 χώρες.

Ομιλίες:  

Αναστασάκης Μανώλης, αρχιτέκτων, οργανωτικός υπεύθυνος του διαγωνισμού

Citerne Anne-Line, Material engineer, εκπρόσωπος της DuPont.

Καλογήρου Νίκος, αρχιτέκτων, καθηγητής τμήματος αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ.

Κοτιώνης Ζήσης, αρχιτέκτων, καθηγητής, κοσμήτορας και πρόεδρος του τμήματος αρχιτεκτόνων Θεσσαλίας

Τομπάζης Αλέξανδρος, αρχιτέκτων

Τριποδάκης Αλέξανδρος, αρχιτέκτων, καθηγητής τμήματος αρχιτεκτόνων Πολυτεχνείου Κρήτης

Στασινόπουλος Θάνος,  Δρ. αρχιτέκτων, Βοηθός Σχολής Αρχιτεκτόνων ΕΜΠ

 

Επιμέλεια & Συντονισμός

Μιστριώτης Βασίλης, αρχιτέκτων, διευθυντής σύνταξης GreekArchitects.gr

Βανδώρος Αλέξιος, αρχιτέκτων, αρχισυντάκτης GreekArchitects.gr

Μαρία Παπαδημητρίου, αρχιτέκτων,Υπεύθυνη Σύνταξης.

Σάντρα Καλλιάγρα, αρχιτέκτων, Β. Αρχισυντάκτρια

Σ.Γουργαριώτης - υπεύθυνος οπτικοακουστικών μέσων

Π. Γουργαριώτης - ηχοληψία 

 

 

Υποστηρικτές:

            

 

Μέγας Χορηγός:Χρυσοί Χορηγοί:

 
Ασημένιοι Χορηγοί:

 Χορηγοί:

   

 


Χορηγοί Επικοινωνίας:

        

 

Χορηγοί έκθεσης:

 

Οι εταιρίες που επιθυμούν να συμμετέχουν ως χορηγοί στον διαγωνισμό, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Πληροφορίες για τον τρόπο και το κόστος συμμετοχής δείτε ΕΔΩ
 

Λίγα λόγια

«Τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού, το GreekArchitects.gr και η DuPont επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό μας. Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε αρχική μας προσδοκία δεδομένου ότι στάλθηκαν 380 προτάσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 949 μελετητές  από 44 χώρες. Το γεγονός ότι πολλοί συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τον Πύργο Πειραιά για να συλλέξουν ακόμη περισσότερα στοιχεία, αλλά και το ότι ο διαγωνισμός τέθηκε από πολυτεχνεία του κόσμου ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποδεικνύει ότι το θέμα του Πύργου του Πειραιά εξελίχτηκε από διαγωνισμός ιδεών σε πεδίο έρευνας και προβληματισμού» δήλωσε ο αρχιτέκτων και διευθυντής του GreekArchitects.gr, Βασίλης Μιστριώτης.

«Η Αθήνα αποτελεί το πιο επιτυχημένο παράδειγμα του διαγωνισμού «Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ», η ιδέα του οποίου  ξεκίνησε το 2008 στη Ρώμη και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στο Βουκουρέστι, την Πράγα, το Ζάγκρεμπ, τη Μόσχα. Ο αριθμός των συμμετοχών, καθώς και η εκδήλωση του ενδιαφέροντος που βιώσαμε στην περίπτωση της Αθήνας, είναι πράγματι  εντυπωσιακά» διευκρίνισε ο Wlodek Sobon, υπεύθυνος της DuPont Building Innovations για την κεντρική Ευρώπη.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός «Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ», που προκηρύχτηκε τον Ιανουάριο του 2010 από το GreekArchitects.gr  και τη DuPont, στόχευε στην ανάδειξη της όψης του Πύργου του Πειραιά. Η πραγματική πρόκληση, παρόλα αυτά, αφορούσε τον επαναπροσδιορισμό του πιο ψηλού κτηρίου στο λιμάνι του Πειραιά και του δεύτερου υψηλότερου στη χώρα, το οποίο παραμένει ένα από τα πιο γνωστά ανολοκλήρωτα έργα από το 1974, αλλά και την αξιοποίηση 30.000 τ.μ. σημαντικής εμπορικής αξίας  προς όφελος της τοπικής κοινωνίας. Ο διαγωνισμός αποτέλεσε την αφορμή για μια δημόσια συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει σχετικά με τον Πύργο του Πειραιά, ο οποίος είναι γνωστός με το προσωνύμιο «κοιμώμενος  γίγαντας».

Όλες οι προτάσεις θα δημοσιευτούν από το GreekArchitects.gr ενώ τα βραβεία και τα τελικά αποτελέσματα του διαγωνισμού, ο οποίος  υποστηρίζεται από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, , το Council on Tall Buildings and Urban Habitat, τη σχολή Βακαλό και το Δήμο Πειραιά, θα ανακοινωθούν στην εκδήλωση - εγκαίνια έκθεσης «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ» στις 24 Ιουνίου ( ώρα 19.30) στον πολυχώρο  Αθηναΐς, όπου μέλη της οργανωτικής και κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού θα διευρύνουν το διάλογο που άνοιξε ο διαγωνισμός.

 

Περισσότερες  πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό:

http://www.greekarchitects.gr/competition2010/piraeus

 

Σχετικά με το Greek Architects:

Το ηλεκτρονικό περιοδικό Greek Architects (GRA) δημιουργήθηκε το Μάρτη του 2002 έχοντας σαν στόχο να αποτελέσει για τους Έλληνες αρχιτέκτονες μία αντικειμενική και ολοκληρωμένη πηγή πληροφόρησης και με όραμα να γίνει γι' αυτούς ένα πολύτιμο εργαλείο για τη δουλειά τους. Η πληροφοριακή προσέγγιση του περιοδικού έγκειται στον εντοπισμό και τη συστηματική κάλυψη ζητημάτων θεωρίας και πράξης που απασχολούν τον σημερινό αρχιτέκτονα, καθώς και στην καταγραφή ειδήσεων, γεγονότων, απόψεων και υλικών. Το περιοδικό απευθύνεται σε αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς και ενημερώνεται σε καθημερινή βάση με αφιερώματα, παρουσιάσεις, αρθρογραφίες και άλλα πολλά για την Ελληνική και παγκόσμια αρχιτεκτονική.

Σχετικά με την DuPont:

Με έτος ίδρυσης το 1802, η DuPont θέτει την επιστήμη σε εφαρμογή, για την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων που είναι απαραίτητες για μία καλύτερη, ασφαλέστερη και πιο υγιεινή ζωή για όλους τους ανθρώπους, Η DuPont δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών για διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων της γεωργίας και της επεξεργασίας τροφίμων, της οικοδομής και των κατασκευών, των επικοινωνιών και των μεταφορών.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2023. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital