ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ GRA

Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός : Δ. Αρεοπαγίτου 2008-2009

13 Μάρτιος, 2009

Aρχιτεκτονικός διαγωνισμός : Δ. Αρεοπαγίτου 2008-2009

Το greekarchitects.gr διοργάνωσε ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών με τίτλο: «Δ. Αρεοπαγίτου 2008: αντιμετώπιση των πίσω όψεων των διατηρητέων κτηρίων επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17 και 19».ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ του διαγωνισμού.(Παρουσιάζονται τα αποτελέσματα,άρθρα, βίντεο, εκδηλώσεις, κα)

English version

Το greekarchitects.gr, e-περιοδικό για την αρχιτεκτονική διοργάνωσε την άνοιξη του 2008 τον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών με τίτλο: «Δ. Αρεοπαγίτου 2008: αντιμετώπιση των πίσω όψεων των διατηρητέων κτηρίων επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου 17 και 19».

Τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού και το greekarchitects.gr, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μας. Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε αρχική μας προσδοκία. Μας στάλθηκαν 172 προτάσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 405 μελετητές. Οι προτάσεις κατέγραψαν έναν πλούσιο προβληματισμό και έδωσαν μία μεγάλη ποικιλία από απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσε ο διαγωνισμός.

Παρότι δεν επιδιώχθηκε ο διαγωνισμός να είναι διεθνής, το γεγονός της δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας μας (greekarchitects.net) καθώς και της ανακοίνωσής του από διάφορες ξένες ιστοσελίδες αρχιτεκτονικού περιεχομένου, έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς ενδιαφερόμενους να πληροφορηθούν για το διαγωνισμό και τελικά να συμμετάσχουν. Παραλάβαμε 31 συμμετοχές από 14 διαφορετικές χώρες πλην της Ελλάδος και 8 συμμετοχές με μικτή σύνθεση. Συμμετοχές με αμιγώς ελληνική σύνθεση ήταν οι 119 από τις οποίες οι 82 από Αθήνα και Αττική.

Το ανοιχτό πνεύμα του διαγωνισμού καθώς και το γεγονός ότι απευθυνόταν σε όλους όσους επιθυμούσαν να καταθέσουν τις ιδέες τους (αρχιτέκτονες, καλλιτέχνες, φοιτητές κλπ) καταγράφηκε και στη σύνθεση των μελετητικών ομάδων. Από τις 172 συμμετοχές, οι 128 αποτελούνται αμιγώς από αρχιτέκτονες και άλλους επαγγελματίες, οι 29 αποτελούνται αμιγώς από φοιτητές και οι 15 ομάδες είναι μικτές – φοιτητές και επαγγελματίες.

 

 

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης, η οποία και ανέδειξε τις διακριθείσες συμμετοχές, εγκαινιάζουμε την διαδικτυακή μας έκθεση η οποία  παρουσιάζει όλες τις προτάσεις που κατατέθηκαν, τις διακριθείσες μελέτες αλλά και όλων των συμμετοχών.

 

 

Θέλουμε και πάλι να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες καθώς και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής για την ιδιαίτερα σημαντική συμβολή τους στην επιτυχία αυτού του διαγωνισμού. Θέλουμε ακόμα να απευθύνουμε στους διακριθέντες τα θερμότερά μας συγχαρητήρια.

Η επιτροπή διεξαγωγής του διαγωνισμού,

Μ. Αναστασάκης, Α. Βανδώρος, Β. Μιστριώτης

 

 

 


 

Δείτε τα βραβεία και τις διακρίσεις του διαγωνισμού εδώ

Δείτε και τις 172 συμμετοχές του διαγωνισμού εδώ

Δείτε τις ομιλίες (βίντεο) από τα εγκαίνια της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη εδώ

Δείτε τις ομιλίες (βίντεο) από τα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα εδώ

Δείτε όλες οι δημοσιεύσεις (άρθρα, βίντεο) που αφορούν στο ζήτημα εδώ

Έκδοση βιβλίου με όλες τις αρχιτεκτονικές προτάσεις του διαγωνισμού εδώ

Διαδικασία Αξιολόγησης & Αιτιολογικές Εκθέσεις εδώ

Λοιπές πλήροφορίες (προκήρυξη-downloads,κα.) εδώ

 


Χορηγοί διαγωνισμού - αρχική φάση:

 


Χορηγοί διαγωνισμού στην έκθεση της Αθήνας:

 

 

 

 


 

Χορηγοί διαγωνισμού στην έκθεση της Θεσσαλονίκης:

 

 

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων 'ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ 2008'

Ταυτόχρονα με την έκθεση στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε ομιλία στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από τους ομιλητές-κριτές του διαγωνισμού (Ν. Γεωργιάδη, Α. Κωτσιόπουλο, Π. Τουρνικιώτη, Γ. Τσιώμη) γύρω από το κεντρικό θέμα του διαγωνισμού.

Στις 15 Ιουνίου 2009, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης και στην  Αθήνα, στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ, στα οποία παρευρέθηκε πλήθος κόσμου αγκαλιάζοντας τις προσπάθειες του e-περιοδικού. Η έκθεση διήρκησε από τις 14 έως και τις 18 Ιουνίου 2009. (Πραγματοποιήθηκαν οι πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες των:Μανώλη Αναστασάκη,Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη,Γιάννης Κίζης – Αρχιτέκτων,Μπούκη Μπαμπάλου-Νουκάκη,Αλέξανδρος Τομπάζης,τις οποίες και σας παρουσιάζουμε σε βίντεο)

 

Η Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε τις προτάσεις και κατέληξε στα βραβεία και στις διακρίσεις. Το Α’ βραβείο καθώς και οι υπόλοιπες διακρίσεις δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας καθώς και στον έντυπο κατάλογο του διαγωνισμού.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital