ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΜΑΤΙΕΣ

 

01 Δεκέμβριος, 2010

Οικολογείν (επεισόδειο 06)

Τηλεοπτική σειρά του GRATV με το Γιάννη Σχίζα. (Κάθε εβδομάδα στο GRATV. Επεισόδιο 06)

by Gratv

Οικολογείν με το Γιάννη Σχίζα.
Κάθε εβδομάδα στο GRATV. Επεισόδιο 06
Η εκπομπή είναι μια ευγενική προσφορά της εταιρίας ΕΤΕΜ Α.Ε.
Η εκπομπή μεταδίδεται σε HD (High-Definition)

Ένα "δια ζώσης" κριτικό σχόλιο για τη σχέση φύσης και πόλης, για τους ελεύθερους χώρους, για τη κυκλοφορία, για την πολεοδομία "τριών διαστάσεων", γενικώς για όσα ορατά και αόρατα διαδραματίζονται στον αστικό ιστό. Μια επίθεση αισθητικών προθέσων, για ό,τι συνιστά κιτς το εδώδιμον ή άλλοτε κιτς το αποικιακόν . Μια εμμονή σε κάποιες "διατηρητέες" ιδέες, για τα " όπτιμουμ" μεγέθη χρήσεων και καταστάσεων, για την φέρουσα ικανότητα της πόλης στην αθλιότητα, στην αποδόμηση του κοινωνικού ιστού,στον βανδαλισμό, στη δυσμορφία και δυσλειτουργία.

Λυσσώδης αγών πρωτοτυπίας, όχι όμως χάριντης ίδιας της πρωτοτυπίας, αλλά για τη νεκρανάσταση ριζοσπαστικών νεωτερισμών που ετάφησαν στα χρονοντούλαπα των πολιτικών περί αστικού χώρου. Για να πάρουν εκδίκηση τα πολεοδομικά όνειρα - παλιότερα, πρόσφαται ή τρέχοντα....

Γιάννης Σχίζας

Η εκπομπή θα προβάλλεται και θα αρχειοθετείται κάθε εβδομάδα στο GRATV (www.gratv.gr)

Ευχαριστούμε θερμά την εταιρία ΕΤΕΜ Α.Ε. που στηρίζει χρόνια τις προσπάθειες μας. Η ευαισθησία της απέναντι σε περιβαλλοντολογικά θέματα αποτελεί μια ουσιαστική συμβολή στην εξέλιξη του αστικού χώρου.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital