ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Βιβλίο: Διαγωνισμός ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010

04 Νοέμβριος, 2010

Βιβλίο: Διαγωνισμός ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010

Η δίγλωσση έκδοση περιέχει τον πλήρη κατάλογο των συμμετοχών του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού: ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ. 

English version

Η έκδοση περιέχει τον πλήρη κατάλογο των συμμετοχών (380 προτάσεις) του ομότιτλου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού, τον σκοπό και τα ζητούμενα του, καθώς και κείμενα των κριτών του Διαγωνισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής ως τελικός απολογισμός.

Η έκδοση είναι δίγλωσση (Ελληνικά - Αγγλικά), καθώς στο διαγωνισμό υπήρξε μεγάλη συμμετοχή από Αρχιτέκτονες του Εξωτερικού και ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τα ξένα έντυπα.

Με τον τρόπο αυτό το GreekArchitects.gr ανοίγεται προς το ευρύ κοινό με μια ιδιαίτερα προσεγμένη έκδοση, επιδιώκοντας έτσι την παρουσία του όχι μόνο στον ηλεκτρονικό αλλά και στον έντυπο τύπο.

 

Σχήμα: Α4 Σελίδες: 200

Περισσότερες πληροφορίες (pdf1) (pdf2)

 

 

Τρόποι αγοράς:

1. Με ηλεκτρονική πληρωμή

Τιμή: 25 € (Αποστολή σε Ελλάδα. Για αποστολή στο εξωτερικό επιλέξτε το ποσό - scroll- ανάλογα τη χώρα αποστολής)

 

Region

 

Εάν η μέθοδος πληρωμής που επιθυμείτε είναι μέσω paypal παρακαλούμε κάντε κλικ (επιλέγοντας πρώτα την περιοχή) στο παραπάνω κουμπί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής. Θα μεταφερθείτε (σε νέα σελίδα) σε ασφαλές περιβάλλον πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας.Το κόστος για την αποστολή στην Ελλάδα είναι 25 euro. Για αποστολή στο εξωτερικό επιλέξτε το ποσό ανάλογα τη χώρα αποστολής

 

2. Με αντικαταβολή

Τιμή: 30 € (Με αντικαταβολή σε όλη την Ελλάδα)

Εάν η μέθοδος πληρωμής που επιθυμείτε είναι μέσω αντικαταβολής παρακαλούμε αποστείλατε μας email με τα στοιχεία σας στο info@greekarchitects.gr


 

 

Λίγα λόγια

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών με τίτλο: «ΠΥΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 2010 - Αλλάζοντας την (πρόσ)ΟΨΗ»

949 μελετητές, 42 χώρες και... 380 τελικές προτάσεις!


Αρχιτέκτονες, πολ. μηχανικοί, φοιτητές, μηχανολόγοι, designers, καλλιτέχνες και πολλές άλλες ειδικότητες συμμετείχαν στον ανοιχτό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών που διοργανώθηκε από το GreekArchitects.gr και τη DuPont για την ανάδειξη της όψης του Πύργου Πειραιά.

Σκοπός των αρχιτεκτονικών διαγωνισμών μας είναι ο εντοπισμός αστικών προβλημάτων σε καίρια σημεία των Ελληνικών πόλεων και η προσπάθεια επίλυσής τους διαμέσου της Αρχιτεκτονικής, παρουσιάζοντας στους πολίτες και στην Πολιτεία την αληθινή διάσταση της Αρχιτεκτονικής στον πραγματικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό εντοπίστηκε ένα Ψηλό Κτήριο στο λιμάνι του Πειραιά το οποίο είναι εδώ και 30 περίπου χρόνια αναξιοποίητο. Το κτήριο διαθέτει 22 ορόφους, έχει ύψος 84 μ. και είναι γνωστό ως «Πύργος του Πειραιά». Σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου με δυναμική ανάπτυξη τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται εν υπνώσει ο μοναδικός Πύργος της περιοχής.

Το κύριο πρόβλημα δεν είναι η ολοκλήρωση ενός ακόμη μεγάλου κτιρίου η κατασκευή του οποίου παραμένει σε αναμονή εδώ και χρόνια, αλλά εκτείνεται πολύ πέρα από αυτό. Το ζήτημα ξεφεύγει από τα στενά όρια της διαλεκτικής περί της ανέγερσης ή μη ψηλών κτιρίων και ουρανοξυστών στις Ελληνικές πόλεις και ιδιαίτερα στην Αθήνα.

Ο διαγωνισμός πραγματευόταν μόνο την ανακατασκευή των εξωτερικών όψεων του κτηρίου, ώστε να αναδειχθεί μία συνεκτική και ξεκάθαρη θέση για τον τρόπο με τον οποίο συνδιαλέγεται η μορφή του Πύργου με το αστικό τοπίο του Πειραιά καθώς και τον τρόπο με τον οποίο η νέα αυτή «όψη» συμμετέχει και διαμορφώνει εν μέρει τη σχέση του Λιμανιού, ως σημαντικής εισόδου και εξόδου από την πρωτεύουσα, με το αστικό συγκρότημα της Αθήνας.

Η πρόκληση είναι ο Πύργος να καταστεί το τοπόσημο του λιμανιού του Πειραιά αλλά και να αναδειχθεί, μετά τον εκσυγχρονισμό του, ως ένα σημαντικό αρχιτεκτονικό έργο τόσο για την άμεση περιοχή όσο και για ολόκληρη την Αθήνα.

«Τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού, το GreekArchitects.gr και η DuPont επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό μας.
Ο αριθμός των συμμετοχών ξεπέρασε κάθε αρχική μας προσδοκία δεδομένου ότι στάλθηκαν 380 προτάσεις στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 949 μελετητές από 44 χώρες. Το γεγονός ότι πολλοί συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τον Πύργο Πειραιά για να συλλέξουν ακόμη περισσότερα στοιχεία, αλλά και το ότι ο διαγωνισμός τέθηκε από πολυτεχνεία του κόσμου ως μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, αποδεικνύει ότι το θέμα του Πύργου του Πειραιά εξελίχτηκε από διαγωνισμός ιδεών σε πεδίο έρευνας και προβληματισμού»


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό:

http://www.greekarchitects.gr/competition2010

 

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2021. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital