ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

 

 
  • ΔΑΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ

    09 Ιούνιος, 2008

    Ένα κτίσμα αρχίζει να «ζει» από τη στιγμή που κατασκευάστηκε και χρησιμοποιείται. Υπάρχει και αυτό στην κλίμακα του χρόνου. Η φθορά αρχίζει απο την πρώτη μέρα.     

  • Αναδρομή Μαΐου

    02 Ιούνιος, 2008

    Δείτε τα θέματα που δημοσιεύτηκαν στις μόνιμες στήλες του greekarchitects.gr το Μάιο-2008     

  • Το περιεχόμενο της στήλης «Διάλογοι» & Τρόποι συμμετοχής

    01 Ιούνιος, 2008

    Η στήλη αυτή με τον τίτλο «Διάλογοι» στοχεύει να καλύπτει πολύπλευρα ένα επιλεγμένο θέμα με κείμενα προσκεκλημένων αρθρογράφων, αναγνωστών και επισκεπτών της στήλης. Κάθε νέο θέμα τίθεται από ένα εισαγωγικό άρθρο το οποίο και εγκαινιάζει την κάθε ξεχωριστή ενότητα των «Διαλόγων».     

  • TO AΣΤΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ (ΜΕΡΟΣ B')

    27 Μάιος, 2008

    Η θεώρηση του αστικού μέλλοντος τυπικά ταυτίζεται με εσχατολογικές διηγήσεις. Οι ειδήμονες, πεφωτισμένοι μελλοντολόγοι ή απλά κινδυνολόγοι, προμηνύουν το συγκλονιστικό, το αποτρόπαιο, το απάνθρωπο, το φρικτό.     

  • Συμμετοχή στον 10ο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό του Arquine

    23 Μάιος, 2008

    30 χρόνια μετά την έκδοση του ‘Delirious New York’ από τον Rem Koolhaas, στην αιχμή της κατασκευής ψηλών κτιρίων παγκοσμίως και ξεπερνώντας τον πανικό της 9-11, το περιοδικό Arquine ανακοίνωσε τον 10ο Διεθνή Διαγωνισμό του, ζητώντας το σχεδιασμό δύο ουρανοξυστών ύψους 100 ορόφων ο καθένας, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων ανεξαρτησίας του Μεξικού το 2010.     

  • Συζητώντας με τον Alvaro Siza, τον αρχιτέκτονα του «ταπεινού μινιμαλισμού».

    18 Μάιος, 2008

    Η συνάντηση με τον πορτογάλο αρχιτέκτονα έγινε τον Μάιο του 2007 στην Αθήνα. Αποφάσισα να τη δημοσιεύσω τώρα διότι η πρόσφατη δημοσίευση στο περιοδικό Casabella, του έργου του στην Bouça, στο Porto που ολοκληρώθηκε φέτος έπειτα από την πρώτη προσέγγιση του 1975, επαναφέρει τον μεγάλο αρχιτέκτονα στο προσκήνιο.     

  • ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

    06 Μάιος, 2008

    Ανηφορίζω και έχω κάτι σαν στόχο να φτάσω, μαζί με την παρέα μου, ψηλά στο μοναστήρι του προφήτη Ηλία. Νύχτα αφήσαμε τον οικισμό της Ύδρας πίσω μας και έχουμε μπροστά μας μια ώρα περίπου δρόμο. Βάζουμε πρώτο το γεμάτο φεγγάρι και τελευταία από κοντά, μας σιγοντάρει μια αύρα, τέλη του Απρίλη.     

  • Αλλάζοντας έναν μικρό αστικό κήπο

    03 Μάιος, 2008

    Για να μεγιστοποιήσετε τη χαρά που θα σας δίνει ο μικρός σας κήπος, πρέπει να σκεφτείτε πως θα φαίνεται μέσα από το σπίτι, από το ισόγειο αλλά και από τα επάνω πατώματα.     

  • Αναδρομή Απριλίου

    01 Μάιος, 2008

    Δείτε τα θέματα που δημοσιεύτηκαν στις μόνιμες στήλες του greekarchitects.gr τον Απρίλιο-2008     

  • Η Φλωρεντία τελικά δεν είναι Ατλάντα; Το ζήτημα της υλοποίησης των γραμμών 2 και 3 του τραμ της Φλωρεντίας και η μετάλλαξη της πόλης.

    27 Απρίλιος, 2008

    Όποιος είναι δήμαρχος της Φλωρεντίας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτή είναι μια πόλη όπου πρόοδος είναι η διατήρηση της ιστορικής και πολιτιστικής της κληρονομιάς […] Η Φλωρεντία δεν είναι Ατλάντα…     

  • TO AΣΤΥ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ (ΜΕΡΟΣ Α')

    21 Απρίλιος, 2008

    Η θεώρηση του αστικού μέλλοντος τυπικά ταυτίζεται με εσχατολογικές διηγήσεις. Οι ειδήμονες, πεφωτισμένοι μελλοντολόγοι ή απλά κινδυνολόγοι, προμηνύουν το συγκλονιστικό, το αποτρόπαιο, το απάνθρωπο, το φρικτό. Στις αφηγηματικές τέχνες, τη λογοτεχνία, το θέατρο ή τον κινηματογράφο, η πόλη είναι το τοπίο όπου κατ’ εξοχήν εκτυλίσσονται εξωπραγματικά δρώμενα, τα οποία υποθετικά πρόκειται να χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα.     

  • Burj Dubai: Σχεδιάζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου

    17 Απρίλιος, 2008

    Στις 27 Μαρτίου του 2008 ο πύργος Burj Dubai φτάνοντας το ύψος των 630,5 μέτρων, καταγράφηκε επίσημα ως το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο ξεπερνώντας το KVLY-TV Mast κατά 1,7 μέτρα. Το επόμενο και τελευταίο ρεκόρ ύψους που απομένει να ξεπεραστεί είναι αυτό των 646,38 μέτρων του Warsaw radio mast, το οποίο κατεδαφίστηκε το 1991. (& video)     

  • Φωτισμός ανάδειξης όψεων κτιρίων

    13 Απρίλιος, 2008

    Η πόλη τη νύκτα ενώ δεν είναι μια άλλη πόλη, αναπτύσσει ωστόσο τις δικές της σχέσεις, τα δικά της κοινωνικά δρώμενα και ο χρόνος έχει άλλη διάρκεια. Οι σύγχρονες πόλεις έχουν τους δικούς τους ρυθμούς όλο το 24ωρο.     

  • ΔΥΟ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

    06 Απρίλιος, 2008

    "..Και πώς να στεργίωσει καλή αρχιτεκτονική σε αυτόν τον τόπο, που όλοι είναι φυγόπονοι και που κανένας τους δεν παραδέχεται αυτόν τον τόπο για δικό του. Που κανένας δεν θα κάτσει να τον ακούσει, να τον νιώσει γιατί... παίρνει πολύ καιρό και δεν μπορούν αυτή τη σιωπή, θέλουν αλλαγές και καινούργια πράγματα, για να έχει ένα ενδιαφέρον.."     

  • Αναδρομή Μαρτίου

    30 Μάρτιος, 2008

    Δείτε τα θέματα που δημοσιεύτηκαν στις μόνιμες στήλες του greekarchitects.gr τον Μάρτιο 2008     

  • ΤΥΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ-(Γ'ΜΕΡΟΣ)

    23 Μάρτιος, 2008

    Aνέκαθεν οι μητροπόλεις συντηρούνταν και επιβίωναν βάσει της εμπορικής δραστηριότητας που ανέπτυσσαν. Ακόμη και αν η πόλη γίνεται αντιληπτή μέσα από τη φυσική της διαμόρφωση, τις μορφές και την υλικότητά της, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κυρίαρχος μηχανισμός αστικοποίησης είναι η ‘αγορά’ και οι απαιτήσεις της, παρακάμπτοντας κάθε είδους κλιματολογικές ή τοπογραφικές αντιξοότητες.     

πρώτη 49 50 51 52 53 54 55 τελευταία

εγγραφή 817 εώς 832 από 947 εγγραφές σε 60 σελίδες

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital