ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ

Συμμετοχες 2014

103.14 Tουριστική εγκατάσταση στο Βαρικό Λιτόχωρου

23 Μάιος, 2014

103.14 Tουριστική εγκατάσταση στο Βαρικό Λιτόχωρου

Το θέμα της εργασίας πρόκειται για μια τουριστική εγκατάσταση της κατηγορίας ξενοδοχείων μικτού τύπου 5*, σύμφωνα με το ΦΕΚ του 2002 για τις ξενοδοχειακές μονάδες.

English version

Φοιτήτριες: Παλάσκα Μαρία, Πατσούρα Ειρήνη
Επιβλέπουσα: Ανδρεάδου Τατιάνα
Σύμβουλος: Βλαχοδήμος Γεώργιος, διδάσκων 407/80
Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πολυτεχνική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία παρουσίασης : 21/02/14

 

 

Το θέμα της εργασίας πρόκειται για μια τουριστική εγκατάσταση της κατηγορίας ξενοδοχείων μικτού τύπου 5*, σύμφωνα με το ΦΕΚ του 2002 για τις ξενοδοχειακές μονάδες. Περιλαμβάνει τουριστικό λιμένα (μαρίνα), σπα, εστιατόρια, και τρεις βασικές κατηγορίες δωματίων (rooms, bungalows, villas) και έχει δυναμικότητα 555 κλίνες.

Η περιοχή επέμβασης βρίσκεται στην παραλία του Βαρικού Λιτοχώρου στο νομό Πιερίας. Τα παράλια του νομού αυτού και ειδικά η ζώνη από το Λιτόχωρο ως και την Κατερίνη, αποτελεί μια περιοχή εξαιρετικού τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Όλυμπο με την παγκοσμίως γνωστή ιστορία και το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο.

Το πρώτο στοιχείο που λήφθηκε υπόψη στο σχεδιασμό, ήταν η προσπάθεια όλα τα κτίρια να εκμεταλλεύονται τη θέα στο βουνό και τη θάλασσα ταυτόχρονα, όσο κατά το δυνατόν περισσότερο. Έτσι πρόεκυψαν και οι πρώτες χαράξεις, παράλληλες στον άξονα του βουνού και της θάλασσας. Παράλληλα, μελετώντας την πορεία του ήλιου στη συγκεκριμένη τοποθεσία και στοχεύοντας στο βέλτιστο ηλιασμό όλων των κτιρίων, προέκυψαν επιπλέον χαράξεις. Τρίτο στοιχείο ήταν η προσπάθεια σύνδεσης των 2 ξεχωριστών σημείων εισόδου στο συγκρότημα και η δημιουργία ενός νέου άξονα, που τέμνει κάθετα το οικόπεδο και οδηγεί από την κεντρική είσοδο στη μαρίνα.

Η μαρίνα σκαφών αναψυχής βρίσκεται σε άμεση σχέση με το συγκρότημα, καθώς ο βασικός άξονας περπατήματος που διασχίζει κάθετα το οικόπεδο, επεκτείνεται 500 μ. μέσα στη θάλασσα και μετατρέπεται σε λιμενοβραχίονα. Η μαρίνα δίνει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 24 σκαφών καθώς και τον ανεφοδιασμό τους σε καύσιμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο θέμα περιλαμβάνεται α) ένα κτίριο κεντρικών λειτουργιών, που στεγάζει τη reception, ένα εστιατόριο και αίθουσες συνεδριάσεων, β) μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να λάβει τρείς διαφορετικούς τύπους διαμόρφωσης, γ) ένα εστιατόριο που προσφέρει αποκλειστικά μεσογειακή κουζίνα, δ) ένα σπα, ε) τρεις βασικούς τύπους δωματίων, που αναλυτικότερα διακρίνονται σε superior rooms, deluxe bungalows, villa I, villa II, villa II_pool, presidential suite στ) έξι καταστήματα, ζ) αθλητικές εγκαταστάσεις, η) δύο χώρους στάθμευσης.

 

 

Διπλωματικές & Ερευνητικές Εργασίες - Το greekarchitects.gr, προτείνει μια  θεματική ενότητα, στην οποία παρουσιάζονται πτυχιακές ή ερευνητικές εργασίες φοιτητών από σχολές πολυτεχνείων της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι ενδιαφερόμενοι /νες μπορούν να μας στείλουν την διπλωματική τους εργασία.

Share |

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

 

GreekArchitects Athens

Copyright © 2002 - 2024. Οροι Χρήσης. Privacy Policy.

Powered by Intrigue Digital